LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 3,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΩΣ ΤΟ 2022, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»

Η κατάθεση και ψήφιση νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα ακυρώνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ετοιμάζεται και πρόκειται να ψηφιστεί το διήμερο 17 & 18 Μαΐου από την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιδράσει, αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος.
Αυτή είναι η απάντηση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού στο ερώτημα πώς θα γίνει πράξη η πολιτική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και σήμερα επανέλαβε ότι χωρίς τη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα που πρόσφατα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.
«Θα αντιδράσουμε με τον μοναδικό τρόπο που προσφέρεται στις δημοκρατίες» σημειώνει επί λέξει στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε διενέργεια εκλογών ή δημοψηφίσματος αλλά στην κατάθεση νομοσχεδίου, ως τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα κάνει πράξη την πολιτική δέσμευση του κ. ΤσίπραΗ ίδια πηγή πάντως δεν απάντησε στο ερώτημα αν έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση αυτή οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Την ίδια στιγμή, πηγές του Μαξίμου αρνούνται κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% του ΑΕΠ ως και το 2022, όπως ακριβώς αναγράφεται στο κείμενο με τα 140 προαπαιτούμενα της συμφωνίας. Αφήνουν μάλιστα να διαρρεύσει ότι «αυτό είναι μόνο ένα draft από αυτά που υπάρχουν. Τόσο το ύψος όσο και η χρονική διάρκεια της υποχρέωσης της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα είναι θέμα διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να λήξει στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου».
Η ίδια πηγή έλεγε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλα σημεία από το κείμενο που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, ενώ παρέπεμπε για τελικά συμπεράσματα στο τελικό κείμενο της συμφωνίας που, όπως έλεγε, θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 του μήνα.
ΑΜΠΕ  
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ