ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Α νεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη, πρέπει να μείνουν οι τραγικές επιπτώσεις του εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έ...

ΥΠΟΙΚ: «Σε καλο κλιμα» οι συναντησεις Τσακαλωτου - Ευρωπαιων αξιωματουχων

ΥΠΟΙΚ: «Σε καλο κλιμα» οι συναντησεις Τσακαλωτου - Ευρωπαιων αξιωματουχων
«Σε καλό κλίμα» έγιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την Παρασκευή.
Ο κ. Τσακαλώτος είχε σειρά συναντήσεων με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Αργότερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ενώπιον επενδυτών και τραπεζιτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο ημερίδας την οποία διοργάνωσε η JP Morgan.
Για σήμερα Σάββατο, ο κ. Τσακαλώτος έχει προγραμματισμένες επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2019

Περιορισμένες εκτιμάται πως θα είναι οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, από το 2019 και μετά, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Euro2day.gr, στο τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου που αναμένεται να κατατεθεί, εκτός απροόπτου σήμερα, στη Βουλή, θα προβλέπεται ότι στο πλαφόν του 18% θα συνυπολογιστούν και οι περικοπές που εφαρμόστηκαν το Καλοκαίρι του 2016.

Οι τελικές ασφαλιστικές διατάξεις του σχεδίου νόμου με το οποίο θα κυρωθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών καθορίζει επίσης, τόσο τον τρόπο που θα επιβληθούν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις εφόσον προκύπτουν «προσωπικές διαφορές» όσο και το πως θα αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Μάλιστα, αν και στο κείμενο του συμπληρωματικού μνημονίου, όπως αυτό αφέθηκε να διαρρεύσει από την Γερμανική Βουλή, δεν υπάρχει αναφορά για προστασία των συντάξεων από μειώσεις άνω του 18%, το πλαφόν προβλέπεται όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Αναλυτικά: 

Θα προβλέπεται ότι έως το τέλος του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων. Στις περιπτώσεις που προκύπτουν θετικές προσωπικές διαφορές, ήτοι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη από αυτή που αντιστοιχεί στο νέο τρόπο υπολογισμού, από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα υπάρξουν περικοπές. Συνολικά, η μείωση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 18% της κύριας σύνταξης. Αντίστοιχα, για τις επικουρικές συντάξεις που ακόμη υπάρχουν προσωπικές διαφορές, περίπου 200.000 σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, η σχετική διάταξη θα αναφέρει ότι στο πλαφόν του 18% θα συμπεριλαμβάνονται και τυχόν μειώσεις που επιβλήθηκαν το 2016. Έτσι, για παράδειγμα σε μία επικουρική σύνταξη 200 ευρώ, η προσωπική διαφορά είναι 50 ευρώ και από αυτήν κόπηκαν τον Ιούλιο του 2016 30 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2019 θα κοπούν άλλα 6 ευρώ, ώστε συνολικά, να έχει κοπεί το 18% της συνολικής επικουρικής. Στο επίμαχο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνεται επίσης διάταξη που θα προβλέπει το πάγωμα των συντάξεων από το 2019 έως το 2021.


Οι ασφαλιστικές διατάξεις θα ολοκληρώνονται με την πρόβλεψη για αλλαγή, από το 2018 της βάσης υπολογισμού των εισφορών για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, ώστε να μην αφαιρούνται οι εισφορές του προηγούμενου έτους από το εισόδημα στο οποίο θα υπολογίζονται οι νέες. Μάλιστα, κι ενώ φορείς και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αντιδρούν, εκτιμώντας ότι το 2019, όταν δεν θα ισχύει η έκπτωση του 15% στη νέα βάση υπολογισμού των εισφορών, η επιβάρυνση ανέρχεται έως και στο 61%, το υπουργείο Εργασίας έχει άλλη άποψη. 

Υποστηρίζει ότι το 2018 οι εισφορές του 80% των ασφαλισμένων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών θα βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα που θα βρίσκονταν ακόμα και αν δεν άλλαζε ο τρόπος υπολογισμού, ενώ και από το 2019 και μετά, το 70% των ασφαλισμένων δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Εχθές, πάντως, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων αποφάσισαν τον συντονισμό των κινητοποιήσεών τους κατά των νέων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό, καθώς επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, με δημευτικά χαρακτηριστικά, οι χαμηλόμισθοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που έχουν περιορισμένα εισοδήματα.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ