ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΑΣΦ. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018

Εκτοξεύονται έως το 45% και το 49% του εισοδήματος οι ασφαλιστικές εισφορές στη διετία 2018-2019 για ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες. Τα νέα χαράτσια του ΕΦΚΑ θα επιβάλλονται από το 2018 στο μικτό εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι. Σύμφωνα με τον ''Ελεύθερο Τύπο'', η νέα αύξηση ανεβάζει την ασφαλιστική επιβάρυνση έως 27% ακόμη και για όσους δεν θα έχουν καμία μεταβολή στο εισόδημά τους από το 2016 και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από το νέο σύστημα αποκαλύπτεται ότι πλέον οι εισφορές, χωρίς τους φόρους, θα φτάνουν το 2018 να αντιστοιχούν στο 33% του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών ενώ το 2019 θα αναλογούν στο 38% του πραγματικούς τους εισοδήματος. Σήμερα οι εισφορές αναλογούν στο 26,95% του καθαρού εισοδήματος, που σημαίνει ότι μέσα στη διετία θα έχουμε μια καθαρή αύξηση εισφορών της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων επί του εισοδήματος. Για τους επιστήμονες το νέο σύστημα σημαίνει ότι οι εισφορές θα φτάσουν να αναλογούν στο 49% του εισοδήματός τους χωρίς να υπολογιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Με τις αλλαγές που περιλαμβάνει το τέταρτο μνημόνιο, το 2018 οι εισφορές θα υπολογιστούν με το εισόδημα του 2017 μειωμένο κατά 15% αλλά χωρίς την αφαίρεση των εισφορών. Οι εισφορές του 2019 θα υπολογιστούν με το εισόδημα του 2018 χωρίς να ισχύει όμως η μείωση 15% και φυσικά χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που θα είναι αυξημένες έναντι του 2017 για χιλιάδες επαγγελματίες ακόμη και αν έχουν εισοδήματα των 5.000 ευρώ και άνω.
Μάλιστα με το νέο τρόπο υπολογισμού χιλιάδες είναι οι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί που θα χάσουν και τις εκπτώσεις που έχουν σήμερα καθώς από τη στιγμή που οι εισφορές δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημα θα υπερβούν το όριο των 58.000 ευρώ όπου ισχύει η έκπτωση εισφορών και ξαφνικά θα βρεθούν να πληρώνουν πολλαπλάσια εισφορά. Στην πράξη με τον υπολογισμό εισφορών στα μικτά αντί στα καθαρά «τρώνε» ή μειώνουν και την έκπτωση που είχαν οι επιστήμονες στα χαράτσια του ΕΦΚΑ.

Για παράδειγμα μηχανικός με εισόδημα 45.000 ευρώ πληρώνει εισφορά 37,95% +10 για ανεργία ήτοι περίπου 1.026 ευρώ το μήνα ή 12.132 ευρώ το χρόνο μαζί με τις εκπτώσεις που δικαιούται. Οι εισφορές των 1.026 ευρώ δεν θα αφαιρούνται όμως από το εισόδημα του 2017 που σημαίνει ότι το εισόδημα που θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό των εισφορών του 2018 θα είναι 45.000 ευρώ με έκπτωση 15% ήτοι εισόδημα 38.250 ευρώ αλλά σε αυτό θα προστεθούν και τα 12.312 ευρώ από τις εισφορές του 2017Το εισόδημα υπολογισμού εισφορών θα είναι 50.526 ευρώ. Η εισφορά που πληρώνει το μήνα είναι 1.162 ευρώ δηλαδή 13.944 ευρώ με αύξηση 13%.

Το 2019 όμως το εισόδημα δεν θα έχει τη μείωση του 15% ενώ θα υπολογιστούν σε αυτό οι αυξημένες εισφορές του 2018. Έτσι ο αυτοαπασχολούμενος θα πληρώσει εισφορά το 2019 σε εισόδημα 45.000 ευρώ + 13.944 ευρώ δηλαδή επί του εισοδήματος 58.944 ευρώ. Το ποσό των εισφοράς εκτινάσσεται στα 1.366 ευρώ το μήνα ήτοι αύξηση κατά 15%. Στη διετία οι εισφορές θα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 30%.
''Ελεύθερος Τύπος''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ