Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΩΣ 18% ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση, υπάρχει άσπρος καπνός», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα στις 06:00 το πρωί και μετά από τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων, διάρκειας 12 ωρών, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Ο «άσπρος καπνός» αφορά, όπως διευκρινίστηκε, μία προκαταρκτική συμφωνία (prelimenary agrrement) γιατί σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η ρύθμιση για το χρέος αλλά και οι στόχοι για τα πλεονάσματα μετά το 2018. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε βέβαιος πως τώρα θα προχωρήσει και η συμφωνία για το χρέος διότι δεν υπάρχει η δικαιολογία της απουσίας συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.



Μαχαίρι στις συντάξεις
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συμφωνία θα υπάρξουν μειώσεις έως και 18% στις κύριες, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, όπου χρειαστεί. Βάσει της συμφωνίας, οι κύριες συντάξεις θα επανϋπολογιστούν και όπου υπάρχουν προσωπικές διαφορές αυτές θα κοπούν κατά τέτοιο βαθμό, ώστε το σύνολο της κύριας σύνταξης να μην μειωθεί πάνω από 18%. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στις προσωπικές διαφορές των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες άλλωστε ο επανϋπολογισμός έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 2016. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, η μεσοσταθμική μείωση των κύριων συντάξεων θα είναι στο 9%. Η παρέμβαση στις επικουρικές συντάξεις κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ώστε να μπορέσει να επιβληθεί το «δίχτυ προστασίας» του 18% στις κύριες συντάξεις.

Μείωση αφορολόγητου
Από 1.1.2020, ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι, η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι φόρο, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, θα πληρώσουν ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχοι των 500 ευρώ.

Εργασιακά
Στο πλαίσιο της συμφωνίας έγινε γνωστό πως θα νομοθετηθεί η επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερες ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2018. Στο πεδίο των ομαδικών απολύσεων δεν θα υπάρξει αλλαγή στο όριο και δεν θα θεσμοθετηθεί η επαναφορά του λοκ άουτ. Επίσης στις ομαδικές απολύσεις, θα καταργηθεί η προέγκριση και θα αρθεί ο έλεγχος της διαδικασίας από το ανώτατο συμβούλιο εργασίας.

Αντίμετρα για το 2019
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα αντίμετρα που θα μπορεί η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος, για το 2019 θα είναι: 
  • Επιδότηση ενοικίου μεσοσταθμικό 1.000 ευρώ το χρόνο σε 600.000 οικογένειες.
  • Ενίσχυση επιδότησης 1ου και 2 ου παιδιού 260 εκατ. ευρώ
  • Ενίσχυση σχολικών γευμάτων ώστε ο μισός πληθυσμός δημοτικού γυμνασίου να λαμβάνει γεύματα
  • Αύξηση των δικαιούχων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη με εισοδηματικά κριτήρια για όλο τον πληθυσμό. Για εισοδήματα έως 700 ευρώ μηδέν συμμετοχή. Από 701 έως 1200 μείον 50%
  • 250 εκατ. ευρώ για νέες θέσεις εργασίας
  • 250 εκατ. αναπτυξιακά μετρα μέσω ΠΔΕ 
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ