LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ VD

Έκλεισαν οι κάλπες για τον Α' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώνεται τώρα και στις μεγάλες γαλλικές πόλεις.
Στο 69,42% έφτασε η συμμετοχή στην ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως έχουν διαμορφωθεί τα στοιχεία έως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών. Συγκριτικά, η συμμετοχή είχε ανέλθει σε 70,59% το 2012, 73,87% το 2007 και 58,45% το 2002 στον πρώτο γύρο. Το ποσοστό της αποχής φέρεται να έχει ανέλθει στο 23%, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι France2 και την δημοσκοπηκή εταιρεία Ipsos/Sopra Steria.



                   Ψήφισαν οι υποψήφιοι για την προεδρία 
Ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, ένας από τους επικρατέστερους νικητές των απρόβλεπτων αυτών εκλογών, πήγε να ψηφίσει στις 11:00 το πρωί στην παραθαλάσσια πόλη Λε Τουκέ της βόρειας Γαλλίας, όπου διαθέτει εξοχική κατοικία, στο πλευρό της συζύγου του Μπριζίτ με την οποία κρατιούνταν χέρι-χέρι. Ο Μακρόν έδειχνε χαλαρός και πόζαρε δίπλα σε ψηφοφόρους που έβγαζαν με το κινητό τους selfies.



Χαμογελαστή η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν ψήφισε στο Ενίν-Μπομόν, ένα προπύργιο του Εθνικού Μετώπου στα βόρεια της χώρας. Την Λεπέν «υποδέχτηκαν» έξω από το εκλογικό τμήμα γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen που διαδήλωσαν εναντίον της. Περίπου έξι από αυτές συνελήφθησαν όταν βγήκαν από μια λιμουζίνα, φορώντας μάσκες της Λεπέν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η αστυνομία της οδήγησε στα περιπολικά και κατέσχεσε τις μάσκες και τα πλακάτ που κρατούσαν.


Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος εκλέγεται στο Παρίσι, ψήφισε σε ακριβή συνοικία στα δυτικά της πρωτεύουσας λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ η σύζυγός του Πενέλοπι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου αργομισθίας, ψήφισε νωρίς το πρωί όταν άνοιξαν οι κάλπες στο Σολέσμ (δυτικά) συνοδευόμενη από δύο εκ των πέντε παιδιών τους.


Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν ψήφισε στην Τραμπ, στην περιοχή του Παρισιού, και παρότι οι επιδόσεις του σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ κακές δήλωσε «γαλήνιος». «Όταν έχεις κάνει μια καλή προεκλογική εκστρατεία δεν πρέπει να μετανιώνεις», σχολίασε.

Από τους 11 υποψήφιους για την προεδρία, το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε τελευταίος ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος περίμενε υπομονετικά στην ουρά στο εκλογικό τμήμα του που ήταν σε ένα σχολείο της πρωτεύουσας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι το καλύτερο μήνυμα γι’ αυτές τις εκλογές είναι οι Γάλλοι με την ψήφο τους «να δείξουν ότι η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από κάθε τι άλλο».  Ο Ολάντ, ο οποίος δεν βάζει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του, επιθεώρησε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά τον σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μετά την φονική επίθεση της Πέμπτης στο Παρίσι. Η κυβέρνησή του έχει κινητοποιήσει πάνω από 50.000 αστυνομικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας για την προστασία των εκλογικών τμημάτων. Στις 10:30 τοπική ώρα, αφού ψήφισε στην Τιλ στην εκλογική του περιφέρεια Κορέζ, στην νοτιοανατολική Γαλλία, ο Ολάντ είπε ότι είναι απαραίτητο να πάνε οι Γάλλοι να ψηφίσουν σε μια τέτοια εποχή, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα ασφαλείας «εγγύηση στον γαλλικό λαό του θεμελιώδους δικαιώματός τους να επιλέξουν το μέλλον τους».
ΑΜΠΕ


''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ