ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ VD

Η αντίδραση της Ελλάδας στο τουρκικό δημοψήφισμα
Να σκεφτεί με προσοχή τα επόμενα βήματά της κάλεσε την τουρκική ηγεσία το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε μία πρώτη αντίδραση στο αποτέλεσμα του χθεσινού  δημοψηφίσματος.
«Μπροστά στη μικρή διαφορά που καταγράφηκε στο αποτέλεσμα, η τουρκική ηγεσία πρέπει να εξετάσει με προσοχή τα επόμενα βήματά της» σημειώνει χαρακτηριστικά, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ, σε ανακοίνωσή του. «Είναι ύψιστης σημασίας να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αρχή του κράτους δικαίου, όπως κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» έσπευσε να προσθέσει. «Το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου η Τουρκία είναι πλήρες μέλος, είναι πανέτοιμο να στηρίξει την χώρα σε αυτή τη διαδικασία» κατέληξε.
«Να επιδείξει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση στην εφαρμογή της συνταγματικής αναθεώρησης» καλεί από την πλευρά της την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο «οριακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».





Η αντίδραση της Ελλάδας στο τουρκικό δημοψήφισμα

Με επιφυλακτικότητα αντέδρασαν στο αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την επικράτηση του «Ναι», η οποία προλειαίνει το έδαφος για τη συγκέντρωση υπερξουσιών στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα αναδεικνύει μία «βαθιά διχασμένη Τουρκία» και έκανε λόγο για «οριακή και αμφισβητούμενη νίκη του Ερντογάν». 

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατέστησε αναγκαία την επίδειξη σωφροσύνης εκ μέρους της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και του τουρκικού λαού. Τόνισε επίσης, πως η Ελλάδα προσβλέπει σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη γειτονική χώρα, παρά τη σοβαρή συνταγματική αλλαγή της Τουρκίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για «καισαρικό καθεστώς» και εξέφρασε την ανησυχία του για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, αλλά και για τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το ''Ποτάμι'', σε ανακοίνωσή του, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, «να χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας και όχι για να διολισθήσει σε πιο αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης».

Αντίδραση υπήρξε και εκ μέρους της Κύπρου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, να επισημαίνει ότι «η Λευκωσία επιθυμεί την ομαλότητα της Τουρκίας, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει, για το Κυπριακό».

«Όχι» των Τουρκοκύπριων στο δημοψήφισμα

Με 56,61% επικράτησε το «Όχι» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, με τους Τουρκοκύπριους να απορρίπτουν τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές της τουρκικής κυβέρνησης.
Υπέρ του «Ναι», αντίθετα, τάχθηκε μόλις το 43,39% των ψηφοφόρων. 



Εν τω μεταξύ, χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι σε αρκετές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, στην Τουρκία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, μικρές ομάδες διαδηλωτών πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και στους δρόμους της πόλης. 
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ