LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

DIE WELT: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ

Το δικαίωμα της προσωρινής, μερικής απασχόλησης και της επιστροφής στην πλήρη θα πρέπει να έχουν οι γονείς, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το δικαίωμα αυτό θα είναι εγγυημένο για δώδεκα χρόνια, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Die Welt» που επικαλείται σχετικό σχέδιο της Κομισιόν.
Η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει το λεγόμενο πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, τον οποίο προετοιμάζει εδώ και μήνες, την ερχόμενη Τετάρτη. Ο λόγος είναι οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στα 28 κράτη-μέλη και η φτώχεια πολλών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο προχωρημένες ιδέες, όμως, απορρίφθηκαν προφανώς, αφού η Μαριάν Τίσεν, η Επίτροπος Απασχόλησης, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι «δεν θα εισαχθούν η ασφάλεια για τους ανέργους και τα παρόμοια».
Αντί αυτών, η Κομισιόν τάσσεται υπέρ μιας κοινής δήλωσης των χωρών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ ενός «Κανόνα» 20 κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους τους Ευρωπαίους. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται «αξιοπρεπείς μισθοί», ένα ελάχιστο εισόδημα και η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών.
Η πρόταση για το δικαίωμα προσωρινής μερικής απασχόλησης των γονέων συμπίπτει με ανάλογη της Γερμανίδας υπουργού Εργασίας, Αντρέα Νάλες, η οποία ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Η πρότασή της αφορά σε επιχειρήσεις άνω των 15 ατόμων, αλλά δεν βρίσκει σύμφωνο το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU).
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ