ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Νταϊσελμπλουμ: μια λυση για την Ελλαδα ειναι πολυ κοντα

Νταϊσελμπλουμ: μια λυση για την Ελλαδα ειναι πολυ κοντα
Συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα "βλέπει" ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ίδιος αποκάλυψε δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι μια λύση είναι πολύ κοντά, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτίμηση εκπροσώπου του ΔΝΤ την Πέμπτη, ότι στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτησή της για το ζήτημα της διαφοράς των θεσμών με την Ελλάδα αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.
Ο Κόλμπεργκ κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ δεν έδωσε μεν απαντήσεις αλλά επικαλέστηκε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα για την αναζήτηση λύσης ως την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου. Παράλληλα, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι από τη γερμανική πλευρά αναμένει λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους στο επόμενο Eurogroup. "Σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις" τόνισε ο Ντένις Κόλμπεργκ.

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ

«Η δημοκρατία είναι προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομία και όχι ένα προνόμιο που χάνεις όταν χρωστάς», τόνισε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης DiΕM25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του DiΕM25 για μια «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», που όπως είπε «είναι ενταγμένη σε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη», στην πρώτη εκδήλωση του DiΕM25 στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

«Πολλοί ρωτούν αν θα γίνουμε κόμμα» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός του DiEM25, αλλά τώρα που υπάρχει και η ατζέντα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτό θα εξαρτηθεί από τα μέλη. «Εφόσον το έχουν αποφασίσει τα μέλη μας και εφόσον έχουν έρθει πολλοί και εφόσον έχουν πυκνώσει τις τάξεις του DiEM25, τότε να το σκεφτούμε, τότε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί». «Το δόγμα αυτό, του Σόιμπλε, το δόγμα ότι η δημοκρατία είναι ένα δικαίωμα, το οποίο το χάνεις όταν έχεις πτωχεύσει, βρίσκεται στα θεμέλια, είναι ο λόγος για την αποδόμηση της Ε.Ε. της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει, αλλά μέσα στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας «ατόπημα» την επιστροφή στο κράτος-έθνος. Τόνισε, δε: «Στην Αγγλία ψηφίσαν Brexit, αλλά κάνουν λάθος, νομίζοντας ότι βγαίνοντας από την Ε.Ε. θα πάρουν τη χώρα τους πίσω, αφού απλώς, θα ισχυροποιηθούν κάποιες ελίτ στο Λονδίνο» και συνέχισε: «Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις χώρες μας πίσω, είναι να δουλέψουμε διεθνιστικά… να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό δημοκρατικό κίνημα». 

Παρουσιάζοντας την πρόταση της DiΕM25 για τη «νέα συμφωνία» για την Ελλάδα ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στους «δύο στόχους», που θα αποτελούν τη βάση της, τη «δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας και την αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων», ενώ στις «έξι μεταρρυθμίσεις» που προτείνει, μεταξύ αυτών: 
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών 
  • Αποφυγή ελλειμμάτων με μεταρρυθμίσεις 
  • Δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών (ΔΕΣΠ)
  • Δημόσια εταιρεία διαχείρισης μη βιώσιμων ιδιωτικών χρεών 
  • Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία 
  • Άμεση κατάργηση της δουλοπαροικίας των μισθωτών με μπλοκάκι, κ.α. 
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η επτάχρονη οικονομική κρίση έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα «στην γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση, σε κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις, οικογένειες, και δεν υπάρχει οικονομολόγος που να μπορεί, δικαιούται, να διαφωνήσει ότι στη σημερινή κατάσταση η μόνη λύση είναι άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους». 

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η νέα συμφωνία για την Ελλάδα που προτείνει το DiEM25 είναι οι έξι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν άμεσα και άνευ διαπραγματεύσεων, με την Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ με τις δικές της δυνάμεις για όσο διάστημα δεν γίνονται δεκτές και με τη στρατηγική της «κενής καρέκλας» του στρατηγού Σαρλ Ντε Γκολ, «έως ότου έρθουν εκείνοι σε μας, με μια λογική πρόταση. Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί δε θα επαναλάβουμε το λάθος του 2105. Δε θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε τις έξι βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, πριν γίνουν…» είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Η Ελλάδα έχει χτίσει θριάμβους πάνω σε ηρωικές ήττες. Δε φοβηθήκαμε την ήττα, φοβηθήκαμε τη συνθηκολόγηση, ως λαός… δε γύρισε κανείς να πει, ότι για την κατοχή έφταιγε το Όχι» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Δε γύρισε ποτέ και δε θα γυρίσει ποτέ ο ελληνικός λαός να πει ότι για το μνημόνιο, για τα Capital Controls, για τις τράπεζες έφταιγε το ''Όχι'' του ελληνικού λαού. Φτάνει πια, η σωτήριος επταετία του μνημονίου».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365