ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου η απαντηση Β. Κορεας στον Τραμπ;

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου η απαντηση Β. Κορεας στον Τραμπ;
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι, αν χρειαστεί, θα καταστρέψει την απομονωμένη χώρα, ο ηγέτης της οποίας Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε να κάνει τον «ψυχικά ανισόρροπο» Αμερικανό ηγέτη να πληρώσει ακριβά τις απειλές του.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν διευκρίνισε το είδος της δράσης που θα αναλάβει εναντίον των ΗΠΑ ή του Ντ. Τραμπ, με τον οποίο ανταλλάσσει προσβολές τις τελευταίες εβδομάδες. Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη άμεση δήλωση αυτού του είδους από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Ρι Γιονγκ Χο, ωστόσο, δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλιά του ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια πρωτοφανούς κλίμακας δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο κ. Ρι, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αργότερα αυτή την εβδομάδα στον ΟΗΕ, δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς σκέπτεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η Ιαπωνία, η μοναδική χώρα που έχει υποστεί ατομική επίθεση στην ιστορία, χαρακτήρισε την απειλή «εντελώς απαράδεκτη».

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ

«Η δημοκρατία είναι προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομία και όχι ένα προνόμιο που χάνεις όταν χρωστάς», τόνισε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης DiΕM25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του DiΕM25 για μια «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», που όπως είπε «είναι ενταγμένη σε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη», στην πρώτη εκδήλωση του DiΕM25 στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

«Πολλοί ρωτούν αν θα γίνουμε κόμμα» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός του DiEM25, αλλά τώρα που υπάρχει και η ατζέντα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτό θα εξαρτηθεί από τα μέλη. «Εφόσον το έχουν αποφασίσει τα μέλη μας και εφόσον έχουν έρθει πολλοί και εφόσον έχουν πυκνώσει τις τάξεις του DiEM25, τότε να το σκεφτούμε, τότε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί». «Το δόγμα αυτό, του Σόιμπλε, το δόγμα ότι η δημοκρατία είναι ένα δικαίωμα, το οποίο το χάνεις όταν έχεις πτωχεύσει, βρίσκεται στα θεμέλια, είναι ο λόγος για την αποδόμηση της Ε.Ε. της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει, αλλά μέσα στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας «ατόπημα» την επιστροφή στο κράτος-έθνος. Τόνισε, δε: «Στην Αγγλία ψηφίσαν Brexit, αλλά κάνουν λάθος, νομίζοντας ότι βγαίνοντας από την Ε.Ε. θα πάρουν τη χώρα τους πίσω, αφού απλώς, θα ισχυροποιηθούν κάποιες ελίτ στο Λονδίνο» και συνέχισε: «Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις χώρες μας πίσω, είναι να δουλέψουμε διεθνιστικά… να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό δημοκρατικό κίνημα». 

Παρουσιάζοντας την πρόταση της DiΕM25 για τη «νέα συμφωνία» για την Ελλάδα ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στους «δύο στόχους», που θα αποτελούν τη βάση της, τη «δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας και την αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων», ενώ στις «έξι μεταρρυθμίσεις» που προτείνει, μεταξύ αυτών: 
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών 
  • Αποφυγή ελλειμμάτων με μεταρρυθμίσεις 
  • Δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών (ΔΕΣΠ)
  • Δημόσια εταιρεία διαχείρισης μη βιώσιμων ιδιωτικών χρεών 
  • Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία 
  • Άμεση κατάργηση της δουλοπαροικίας των μισθωτών με μπλοκάκι, κ.α. 
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η επτάχρονη οικονομική κρίση έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα «στην γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση, σε κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις, οικογένειες, και δεν υπάρχει οικονομολόγος που να μπορεί, δικαιούται, να διαφωνήσει ότι στη σημερινή κατάσταση η μόνη λύση είναι άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους». 

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η νέα συμφωνία για την Ελλάδα που προτείνει το DiEM25 είναι οι έξι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν άμεσα και άνευ διαπραγματεύσεων, με την Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ με τις δικές της δυνάμεις για όσο διάστημα δεν γίνονται δεκτές και με τη στρατηγική της «κενής καρέκλας» του στρατηγού Σαρλ Ντε Γκολ, «έως ότου έρθουν εκείνοι σε μας, με μια λογική πρόταση. Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί δε θα επαναλάβουμε το λάθος του 2105. Δε θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε τις έξι βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, πριν γίνουν…» είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Η Ελλάδα έχει χτίσει θριάμβους πάνω σε ηρωικές ήττες. Δε φοβηθήκαμε την ήττα, φοβηθήκαμε τη συνθηκολόγηση, ως λαός… δε γύρισε κανείς να πει, ότι για την κατοχή έφταιγε το Όχι» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Δε γύρισε ποτέ και δε θα γυρίσει ποτέ ο ελληνικός λαός να πει ότι για το μνημόνιο, για τα Capital Controls, για τις τράπεζες έφταιγε το ''Όχι'' του ελληνικού λαού. Φτάνει πια, η σωτήριος επταετία του μνημονίου».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ