ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια

Συστηματικοι ελεγχοι στους ελληνες σε γερμανικα αεροδρομια
Συστηματικοί έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα γίνονται από τις 12 Νοεμβρίου σε γερμανικά αεροδρόμια. Οι Γερμανοί από τις 12 Νοεμβρίου υποχρεώνουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.
Από την πλευρά του το Βερολίνο επικαλείται την αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν,
για να δικαιολογήσουν τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν από τις 12 Νοεμβρίου σε επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, αριθμός που χαρακτηρίζεται ως πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί αναφορά της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Η Κομισιόν τοποθετήθηκε για το ζήτημα αναφέροντας ότι το Βερολίνο κάνει χρήση του κώδικα του Σένγκεν, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε χώρες που συμμετέχουν να πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και περιορισμένοι στον χρόνο.
Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Κομισόν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση (Κομισιόν, Βερολίνο, Αθήνα) σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ

«Η δημοκρατία είναι προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομία και όχι ένα προνόμιο που χάνεις όταν χρωστάς», τόνισε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης DiΕM25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του DiΕM25 για μια «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», που όπως είπε «είναι ενταγμένη σε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη», στην πρώτη εκδήλωση του DiΕM25 στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

«Πολλοί ρωτούν αν θα γίνουμε κόμμα» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός του DiEM25, αλλά τώρα που υπάρχει και η ατζέντα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτό θα εξαρτηθεί από τα μέλη. «Εφόσον το έχουν αποφασίσει τα μέλη μας και εφόσον έχουν έρθει πολλοί και εφόσον έχουν πυκνώσει τις τάξεις του DiEM25, τότε να το σκεφτούμε, τότε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί». «Το δόγμα αυτό, του Σόιμπλε, το δόγμα ότι η δημοκρατία είναι ένα δικαίωμα, το οποίο το χάνεις όταν έχεις πτωχεύσει, βρίσκεται στα θεμέλια, είναι ο λόγος για την αποδόμηση της Ε.Ε. της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει, αλλά μέσα στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας «ατόπημα» την επιστροφή στο κράτος-έθνος. Τόνισε, δε: «Στην Αγγλία ψηφίσαν Brexit, αλλά κάνουν λάθος, νομίζοντας ότι βγαίνοντας από την Ε.Ε. θα πάρουν τη χώρα τους πίσω, αφού απλώς, θα ισχυροποιηθούν κάποιες ελίτ στο Λονδίνο» και συνέχισε: «Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις χώρες μας πίσω, είναι να δουλέψουμε διεθνιστικά… να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό δημοκρατικό κίνημα». 

Παρουσιάζοντας την πρόταση της DiΕM25 για τη «νέα συμφωνία» για την Ελλάδα ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στους «δύο στόχους», που θα αποτελούν τη βάση της, τη «δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας και την αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων», ενώ στις «έξι μεταρρυθμίσεις» που προτείνει, μεταξύ αυτών: 
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών 
  • Αποφυγή ελλειμμάτων με μεταρρυθμίσεις 
  • Δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών (ΔΕΣΠ)
  • Δημόσια εταιρεία διαχείρισης μη βιώσιμων ιδιωτικών χρεών 
  • Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία 
  • Άμεση κατάργηση της δουλοπαροικίας των μισθωτών με μπλοκάκι, κ.α. 
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η επτάχρονη οικονομική κρίση έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα «στην γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση, σε κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις, οικογένειες, και δεν υπάρχει οικονομολόγος που να μπορεί, δικαιούται, να διαφωνήσει ότι στη σημερινή κατάσταση η μόνη λύση είναι άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους». 

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η νέα συμφωνία για την Ελλάδα που προτείνει το DiEM25 είναι οι έξι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν άμεσα και άνευ διαπραγματεύσεων, με την Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ με τις δικές της δυνάμεις για όσο διάστημα δεν γίνονται δεκτές και με τη στρατηγική της «κενής καρέκλας» του στρατηγού Σαρλ Ντε Γκολ, «έως ότου έρθουν εκείνοι σε μας, με μια λογική πρόταση. Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί δε θα επαναλάβουμε το λάθος του 2105. Δε θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε τις έξι βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, πριν γίνουν…» είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Η Ελλάδα έχει χτίσει θριάμβους πάνω σε ηρωικές ήττες. Δε φοβηθήκαμε την ήττα, φοβηθήκαμε τη συνθηκολόγηση, ως λαός… δε γύρισε κανείς να πει, ότι για την κατοχή έφταιγε το Όχι» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Δε γύρισε ποτέ και δε θα γυρίσει ποτέ ο ελληνικός λαός να πει ότι για το μνημόνιο, για τα Capital Controls, για τις τράπεζες έφταιγε το ''Όχι'' του ελληνικού λαού. Φτάνει πια, η σωτήριος επταετία του μνημονίου».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ