ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΕΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Σ υναντόμαστε στο τριεθνές στις Πρέσπες στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία , δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελετή υπογραφής της συμφω...

Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ

«Η δημοκρατία είναι προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομία και όχι ένα προνόμιο που χάνεις όταν χρωστάς», τόνισε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης DiΕM25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του DiΕM25 για μια «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», που όπως είπε «είναι ενταγμένη σε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη», στην πρώτη εκδήλωση του DiΕM25 στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

«Πολλοί ρωτούν αν θα γίνουμε κόμμα» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός του DiEM25, αλλά τώρα που υπάρχει και η ατζέντα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτό θα εξαρτηθεί από τα μέλη. «Εφόσον το έχουν αποφασίσει τα μέλη μας και εφόσον έχουν έρθει πολλοί και εφόσον έχουν πυκνώσει τις τάξεις του DiEM25, τότε να το σκεφτούμε, τότε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί». «Το δόγμα αυτό, του Σόιμπλε, το δόγμα ότι η δημοκρατία είναι ένα δικαίωμα, το οποίο το χάνεις όταν έχεις πτωχεύσει, βρίσκεται στα θεμέλια, είναι ο λόγος για την αποδόμηση της Ε.Ε. της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει, αλλά μέσα στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας «ατόπημα» την επιστροφή στο κράτος-έθνος. Τόνισε, δε: «Στην Αγγλία ψηφίσαν Brexit, αλλά κάνουν λάθος, νομίζοντας ότι βγαίνοντας από την Ε.Ε. θα πάρουν τη χώρα τους πίσω, αφού απλώς, θα ισχυροποιηθούν κάποιες ελίτ στο Λονδίνο» και συνέχισε: «Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις χώρες μας πίσω, είναι να δουλέψουμε διεθνιστικά… να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό δημοκρατικό κίνημα». 

Παρουσιάζοντας την πρόταση της DiΕM25 για τη «νέα συμφωνία» για την Ελλάδα ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στους «δύο στόχους», που θα αποτελούν τη βάση της, τη «δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας και την αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων», ενώ στις «έξι μεταρρυθμίσεις» που προτείνει, μεταξύ αυτών: 
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών 
  • Αποφυγή ελλειμμάτων με μεταρρυθμίσεις 
  • Δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών (ΔΕΣΠ)
  • Δημόσια εταιρεία διαχείρισης μη βιώσιμων ιδιωτικών χρεών 
  • Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία 
  • Άμεση κατάργηση της δουλοπαροικίας των μισθωτών με μπλοκάκι, κ.α. 
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η επτάχρονη οικονομική κρίση έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα «στην γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση, σε κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις, οικογένειες, και δεν υπάρχει οικονομολόγος που να μπορεί, δικαιούται, να διαφωνήσει ότι στη σημερινή κατάσταση η μόνη λύση είναι άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους». 

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η νέα συμφωνία για την Ελλάδα που προτείνει το DiEM25 είναι οι έξι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν άμεσα και άνευ διαπραγματεύσεων, με την Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ με τις δικές της δυνάμεις για όσο διάστημα δεν γίνονται δεκτές και με τη στρατηγική της «κενής καρέκλας» του στρατηγού Σαρλ Ντε Γκολ, «έως ότου έρθουν εκείνοι σε μας, με μια λογική πρόταση. Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί δε θα επαναλάβουμε το λάθος του 2105. Δε θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε τις έξι βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, πριν γίνουν…» είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Η Ελλάδα έχει χτίσει θριάμβους πάνω σε ηρωικές ήττες. Δε φοβηθήκαμε την ήττα, φοβηθήκαμε τη συνθηκολόγηση, ως λαός… δε γύρισε κανείς να πει, ότι για την κατοχή έφταιγε το Όχι» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Δε γύρισε ποτέ και δε θα γυρίσει ποτέ ο ελληνικός λαός να πει ότι για το μνημόνιο, για τα Capital Controls, για τις τράπεζες έφταιγε το ''Όχι'' του ελληνικού λαού. Φτάνει πια, η σωτήριος επταετία του μνημονίου».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ