LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ

Διεθνή αναβρασμό έχει προκαλέσει η νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, αν και ανεπιτυχής, καθώς ο βαλλιστικός πύραυλος φέρεται να ανατινάχθηκε λίγη ώρα μετά την εκτόξευσή του και έτσι δεν βγήκε από τη βορειοκορεατική επικράτεια. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ο πύραυλος ήταν πιθανόν μεσαίου βεληνεκούς και είναι γνωστός ως KN-17 στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Η πυραυλική δοκιμή έγινε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε επίπεδο ΥΠΕΞ, στη Νέα Υόρκη κατά την οποία οι ΗΠΑ ζήτησαν πιεστικά να αντιμετωπιστεί η «απειλή» της Βόρειας Κορέας.

Κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να αντιδράσει στη νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή επισπεύδοντας τα σχέδιά της για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων τα οποία θα στοχοθετούν συγκεκριμένες βορειοκορεάτικες και κινεζικές νομικές οντότητες.
Ο ίδιος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να δρα αψηφώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ και του βασικού της συμμάχου, της Κίνας, η Ουάσινγκτον ενδέχεται να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέων ναυτικών γυμνασίων και την ανάπτυξη περισσότερων ναυτικών και αεροπορικών μέσων στην περιοχή σε μια επίδειξη δύναμης. «Είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να επισπευστεί κάτι», είπε ο αξιωματούχος ερωτηθείς για την επιβολή νέων μονομερών κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ. «Κάτι που είναι έτοιμο θα μπορούσε να παρθεί από το μεγαλύτερο πακέτο και να επισπευστεί», εξήγησε.



Κατά την ίδια πηγή, η εκτόξευση του πυραύλου είναι μια «πρόκληση» που η αμερικανική κυβέρνηση περίμενε εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα την 9η Μαΐου, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως αξιοποιήσει τη δοκιμή για να πιέσει ακόμη περισσότερο το Πεκίνο να συνετίσει τη Βόρεια Κορέα. Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το tweet που έκανε λίγες ώρες μετά την πυραυλική δοκιμή: «Η Βόρεια Κορέα περιφρόνησε τις επιθυμίες της Κίνας και του πολύ σεβαστού προέδρου της όταν εκτόξευσε, αν και ανεπιτυχώς, έναν πύραυλο σήμερα. Άσχημο!».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιάνγκ, τόνισε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να «εξετάσει σοβαρά» το ενδεχόμενο να αποπέμψει από τις τάξεις του τη Βόρεια Κορέα διότι έχει παραβιάσει επανειλημμένα αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας οι οποίες της απαγορεύουν να προχωρά σε πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές. «Θα μπορούσαμε να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα, όπως η διακοπή των εξαγωγών και της προμήθειας αργού πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα (...), να εξετάσουμε σοβαρά εάν η Βόρεια Κορέα, κατά συρροή παραβάτης, έχει τα προσόντα για να παραμείνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και να υποβαθμίσουμε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης διπλωματίας. Ακόμη, ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά έχουν στόχο «να επαναφέρουν τη Βόρεια Κορέα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αληθινή αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου. Επισήμανε πάντως ότι δεν υπάρχει περιθώριο να γίνουν απλά άσκοπες συζητήσεις και ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να δείξει την καλή της θέληση εκ των προτέρων.

Το Πεκίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για ειρηνική διευθέτηση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο. «Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει προβληματική, επαναβεβαιώνουν τον στόχο της αποπυρηνικοποίησής της και δεσμεύονται σε μια ακόμα πιο αυστηρή τήρηση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, ενώ τάσσονται επίσης υπέρ μιας ειρηνικής λύσης μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ. Τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου καταδίκασε και το Τόκιο, χαρακτηρίζοντάς την απόλυτα απαράδεκτη και κάνοντας λόγο για παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ