LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ

Η εφαρμογή των μέτρων για το χρέος προηγείται της εφαρμογής των δημοσιονομικών παρεμβάσεων, επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στον ''Real FM''. Όπως είπε, προϋπόθεση της εφαρμογής των μέτρων είναι τα μέτρα για το χρέος. 
Ο κ. Παππάς εξήγησε: «Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 μπήκαν στο τραπέζι επειδή κάποιες χώρες επέμεναν το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος του ελληνικού προγράμματος. Το ΔΝΤ εκτός από τα δημοσιονομικά βάζει και την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Αν λοιπόν υπάρξει μία λύση που δεν το ικανοποιεί και αποχωρήσει φεύγουν από το τραπέζι και οι λόγοι που επέβαλαν την εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων το 2019 και το 2020».

Τόνισε ακόμη πως η κουβέντα για το χρέος αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Αναφερόμενος στα μέτρα και τα αντίμετρα για το 2019 και το 2020, είπε για άλλη μια φορά πως μιλάμε για παρεμβάσεις με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι όπως έχει η κατάσταση, οι στόχοι του προγράμματος πιάνονται. Ερωτηθείς για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, είπε πως έχει απαντήσει από τα μέσα του 2016 για το θέμα και υποστήριξε ότι η συντήρηση του θέματος αυτού συνιστά μια απέλπιδα προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από καταστάσεις.

Σ.Σ.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Παππά ότι η Γερμανία επιθυμεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει πρώτα τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις πριν εξεταστεί η ανάγκη για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και αναφέρει το Reuters.
''Θέλουμε πρώτα να δούμε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις'' δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι οι υπουργοί της Ε.Ε. μόλις συμφώνησαν ότι η χώρα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικόΠρόσθεσε μάλιστα ότι η υλοποίηση αυτών των μέτρων θα επηρεάσει αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Αυτά για την τάξη

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ