ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Ευ. Βενιζέλος: Ή εντός του ευρώ ή απόλυτη περιθωριοποίηση
Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη θα έχει στις 12:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η δημιουργία μετώπου κατά της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό την άσκηση πιέσεων για διεξαγωγή εκλογών του συντομότερο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει συναντηθεί ήδη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ αύριο Τετάρτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και την Πέμπτη με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη ΚουτσούμπαΗ συνάντηση με την κ. Γεννηματά στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΗ σημερινή αποστολή του πάντως έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς το ''Ποτάμι'' δεν έχει υιοθετήσει το αίτημα για εκλογές.


«Για τη χώρα μας είναι υπαρξιακό ζήτημα η παραμονή της στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η παραμονή της στο ευρώ», τόνισε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόρδα «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί: Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια συνεργασίας στην Ε.Ε.». 
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει επιλογές» και πρόσθεσε: «Ή θα είναι στην πρώτη ταχύτητα, δηλαδή στο ευρώ, ή θα βρεθεί στην απόλυτη περιθωριοποίηση». Κατά τον κ. Βενιζέλο: «Χρειαζόμαστε μια επαναθεμελίωση της σχέσης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και εθνικού κράτους προς αμοιβαίο όφελος, που συνίσταται στην αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων και των νέων προκλήσεων προς αμοιβαίο όφελος».

Εστίασε στην ανάγκη να «ανακοπεί ο ευρωσκεπτικισμός και πολύ περισσότερο, ο αντιευρωπαϊσμός, που είναι όψεις του εθνικολαϊκισμού». «Αν αυτό επιτευχθεί, τότε προστατεύονται και διασώζονται και τα εθνικά πολιτικά συστήματα και το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα και η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ο αγώνας για την Ευρώπη είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας κατά των νέων μορφών εθνικολαϊκισμού», πρόσθεσε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ