ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επαφων συνεχεια για κυβερνηση και θεσμους

Επαφων συνεχεια για κυβερνηση και θεσμους
Νέες επαφές θα έχουν σήμερα το πρωί, στις 10:30, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο το κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
Οι σημερινές συναντήσεις θα έχουν αντικείμενο τις αγορές προϊόντων και συγκεκριμένα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Στη συνέχεια, στο επίκεντρο θα τεθούν το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια.
Οι χθεσινές, μαραθώνιες επαφές ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα, με κυβερνητικό στέλεχος να διαμηνύει ότι «γενικά πάει καλά, καθώς κανένας από τους θεσμούς δεν έχει έρθει με πρόθεση να καθυστερήσει». Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων ετέθησαν οι ιδιωτικοποιήσεις και το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ συζήτηση έγινε και για τη φορολογική διοίκηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι δανειστές εμφανίζονται θετικοί στην αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350 - 450 εκατ. ευρώ, εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπεραποδώσουν.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ


Δύσκολη και με σκαμπανευάσματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη διαπραγμάτευση που οδήγησε στην πολιτική συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «Κάποιοι είχαν σαφή στόχο να μην κλείσει η αξιολόγηση, είτε γιατί στο εξωτερικό επέμεναν σε καταδικασμένα από την ιστορία σενάρια Grexit είτε γιατί στο εσωτερικό δεν θέλουν με τίποτα να είμαστε εμείς αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». Αναφερόμενος στη Ν.Δ. σχολίασε ότι «κάποιοι όταν διέκριναν την όποια εμπλοκή μας φώναζαν ''καθυστερείτε με την ιδεοληψία σας'' και όταν έβλεπαν πρόοδο, φώναζαν ''φορτώνετε με βάρη τον ελληνικό λαό''».

«Κατά τα άλλα», πρόσθεσε, «ισχυρίζονται ότι φοράνε τη γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και εμείς που δεν το βλέπουμε μάλλον έχουμε αχρωματοψία, αλλά ξεχωρίζουμε τη χορηγία της φανέλας, πότε είναι Siemens, πότε οι εμπλεκόμενοι στις λίστες, πότε η διαπλοκή».
«Το σύστημα που για δεκαετίες λεηλάτησε τη χώρα, προσπάθησε ευθέως να μας ανατρέψει μέσω μιας εμπλοκής στην αξιολόγηση. Δεν τους βγήκε και τώρα βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση θα προτιμούσε να έχει έναν ιδεολογικό αντίπαλο και όχι έναν εσμό εκδικητών ακροδεξιών και πορφυρογέννητων που πάσχουν από το σύνδρομο στέρησης εξουσίας», σημείωσε.
Ακόμη, εκτίμησε ότι «η πρεμούρα να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση οφείλεται και στον φόβο που αισθάνονται κάποιοι ότι ο χρόνος μπροστά μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαλευκάνουμε υποθέσεις που βρίσκονται στα συρτάρια».

Κατά τον κ. Τσίπρα: «Το πολιτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους, έχει στον πυρήνα του την απορύθμιση της αγοράς εργασίας».
Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι θα πάλευε με νύχια και με δόντια απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για τη θέσπιση της ανταπεργίας και δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που το επεδίωκαν. 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χαλάνε τα σχέδια όσων «επένδυσαν στο αδιέξοδο και στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε ότι τελικά υπάρχει μια συμφωνία με συμβιβασμούς, που «όμως μας φέρνει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην λήξη του προγράμματος και στην οριστική έξοδο από την επιτροπεία». 

Για την προσυμφωνία της Μάλτας σημείωσε ότι «πετύχαμε να διασφαλίσουμε την επαναφορά της χώρας στην εργασιακή κανονικότητα με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ αποκρούστηκαν οι πιέσεις για θεσμοθέτηση της εργοδοτικής ανταπεργίας και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων». Παραδέχθηκε πάντως ότι «υπάρχουν μέτρα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος που ούτε αναγκαία είναι ούτε θα επιλέγαμε ποτέ εμείς να λάβουμε», πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση πέτυχε να υπάρξουν και ισοδύναμα αντίρροπα μέτρα που «θα αφορούν την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας». Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «Μετά τη Μάλτα ανοίγει ο δρόμος επιτέλους και για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, γεγονός που θα στείλει ένα μήνυμα στις αγορές ότι η αβεβαιότητα τελείωσε, ότι η κρίση είναι πλέον πίσω μας, τα καταστροφικά σενάρια αποτελούν παρελθόν και η οικονομία έχει κάθε εχέγγυο να αναπτυχθεί».
Μετά τη Μάλτα, συμπλήρωσε, μπαίνουμε στην τελική φάση της συζήτησης που θα αποφασιστεί το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα ακολουθηθεί μετά το τέλος του προγράμματος. Στόχος, όπως είπε, είναι να είναι τέτοιο ώστε να μην συνεχιστεί η λιτότητα και να μην υπονομεύεται η ανάπτυξη. «Η απαίτηση για μακροχρόνια επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων είναι το λιγότερο άτοπη», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που «μετά από πάνω από 10 χρόνια σιωπής εμφανίστηκε στον δημόσιο βίο, δείχνοντας να μην έχει καταλάβει τι έγινε επί πρωθυπουργίας του, ούτε το σύστημα που εξέθρεψε». Αναφέρθηκε στους πρώην υπουργούς Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει, αλλά και σε στενούς συνεργάτες του κ. Σημίτη που «παραδέχονται ότι κουβάλαγαν σακούλες με μίζες». «Πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη και μας είπε ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι κοινωνικό φαινόμενο. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί δικαίως ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες με αυτήν τη φράση», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης «ο καθένας επιστρέφει στη δουλειά του, εμείς στην προσπάθεια να στήσουμε τον τόπο στα πόδια του και η αντιπολίτευση στις εσωτερικές τις διαμάχες για το αν είναι τζάμπα μαγκιά ή όχι να λέει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει μετά». Εμμέσως απέκλεισε κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός θα έχει το 2019 τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει την περίοδο της καταστροφής από το 2010 έως το 2014 και την περίοδο που θα χουμε καταφέρει μέσα από μάχες να βγάλουμε τη χώρα από το πρόγραμμα». Ο λαός, συνέχισε, θα κρίνει ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν την έντιμη μάχη και αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία και τη λεηλάτησαν κι από πάνω. 

Κατά τον κ. Τσίπρα, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανειλημμένα δείξει ότι δεν φοβούνται ούτε την ευθύνη ούτε τη μάχη. «Η Αριστερά είναι καταδικασμένη να βρίσκεται μπροστά στα δύσκολα. Έχουμε καθήκον να συνεχίζουμε κοιτάζοντας μπροστά αποφασισμένοι για συγκρούσεις και ρήξεις με το παλιό. Δεν μπορούμε να αφήνουμε το παλιό να κατατρώει σαν το σαράκι την προοπτική του καινούργιου», κατέληξε.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365