LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων το 2018, ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης επιχειρηματολογώντας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αφορά στο ύψος των πλεονασμάτων, αν το επιτρέψουν το διεθνές οικονομικό κλίμα και η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας στον ''Real Fm'', είπε: «Μην έχετε αμφιβολία πως είτε προς αρνητική κατεύθυνση, είτε προς θετική κατεύθυνση, όπως θα θέλαμε εμείς ως χώρα, ανεξάρτητα της σημερινής κυβέρνησης, σε κάθε διεθνή συγκυρία και ανάλογα με τον συσχετισμό απόψεων, δυνάμεων, ανάλογα με την κρίση και τη φορά της, ανάλογα με τις επιλογές που έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντοτε υπάρχει ένα τέτοιο περιθώριο».

«Η εκτίμηση και του πρωθυπουργού, αλλά απ’ ότι κατάλαβα και ήταν σαφής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έχει μία ευρύτερη γνώση του τι έχει προκύψει από αυτή τη συμφωνία, συναινούν, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, στο ότι είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ανεξάρτητα το ότι δεν υιοθετείται σαν τέτοιο από το κόμμα και από την κυβέρνηση, η εφαρμογή του μπορεί να οδηγήσει εν τέλει, μαζί με όλα τα άλλα και σε ένα καλύτερο πλαίσιο, ακόμα και σε έναν ορίζοντα επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων ζητημάτων στο απώτερο μέλλον το οποίο δεν είναι και πολύ απώτερο, μιλάμε μετά από δύο χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Άρα το να το αφαιρεί μία κυβέρνηση από το οπλοστάσιό της, πράγμα που δεν κάνει η παρούσα κυβέρνηση και πιστεύω ότι δεν θα το έκανε καμία ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν λάθος. Μπορούμε να ποντάρουμε και σε μία τέτοια εξέλιξη. Δηλαδή ένα πολύ καλύτερο διεθνές οικονομικό κλίμα, εννοώ για ένα πρόσημο αναπτυξιακό, αλλά και για μία πολύ καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα επιτρέπει μέσα σε ένα νέο συσχετισμό, σε επίπεδο απόψεων, π.χ. όχι κυριαρχία της στρατηγικής της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να επαναθέσεις ορισμένα ζητήματα. Σε ότ,ι αφορά τα πλεονάσματα, είτε οτιδήποτε άλλο». «Αυτό είναι πάντοτε παρών ως στοιχείο σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Από κει και πέρα όμως η συμφωνία είναι συμφωνία», διευκρίνισε ο Ν. Βούτσης.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα και τα αντίμετρα θα έρθουν στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο στις αρχές Μαΐου, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι, οι βουλευτές θα γνωρίζουν πριν από την ψήφιση το πλαίσιο της ρύθμισης για το χρέος. Αναφορικά με το χρόνο κατά τον οποίο θα έρθουν τα νομοσχέδια στη Βουλή, σημείωσε ότι: «Πριν από τις 23 Απριλίου δεν υπάρχει θέμα να έλθουν νομοθετήματα που θα αφορούν τη συμφωνία. Ενδεχομένως να έρθει κάτι που θα ήταν έτσι κι αλλιώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν ξέρω π.χ. αν το πλαίσιο αυτό για τους προδικαστικούς συμβιβασμούς και τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή σε αυτή τη χωρία των θεμάτων, αν υπάρχουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι ανεξάρτητες, αλλά ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία. Πλην, όμως όλα θα έλθουν μετά».

Στο ερώτημα αν θα έλθουν σε ένα νομοσχέδιο, όλα μαζί, ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Και επιτρέψτε μου να σας πω δεν το νομίζω κιόλας. Πλην, όμως σε ένα νομοσχέδιο θα είναι, εξ όσων είπε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός και τα μέτρα και τα λεγόμενα αντίμετρα. Το κοινωνικό πακέτο θα είναι σε ένα νομοσχέδιο, μαζί με τις επώδυνες περικοπές για 2019 και 2020 σε συντάξεις και αφορολόγητο».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση περιμένει τη Σύνοδο του ΔΝΤ και μετά αφού επιστρέψει η τρόικα στις αρχές Μαΐου θα έρθει το πακέτο των μέτρων, αν όλα πάνε καλά, για ψήφιση στη Βουλή, ο Ν. Βούτσης είπε: «Είναι πολύ πιθανό», ενώ στο ερώτημα αν τότε οι βουλευτές θα γνωρίζουν το πλαίσιο της ρύθμισης για το χρέος ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «100%. Κι όχι μόνο οι βουλευτές, αλλά όλοι μαζί. Το μόνο καλό της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης είναι ότι πλέον όλοι, τα ξέρουν όλα και τα ξέρουν και σχετικά εγκαίρως, έστω και με ακραίες εκφάνσεις και μπορούν να ασκήσουν και την κριτική τους αλλά και την πίεσή τους μέχρι να έρθουν προς ψήφιση μήπως κάτι βελτιωθεί ή μήπως κάτι αλλάξει. Δηλαδή δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τοπίο αιφνιδιασμού».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ