ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



Με αίμα βάφτηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο, καθώς δύο εκκλησίες έγιναν στόχοι επιθέσεων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί και 71 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση μέσα στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα, που βρίσκεται στο Δέλτα του Νείλου, σε απόσταση 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 εν ώρα θείας λειτουργίας. Αργότερα, σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας σε προαύλιο χώρο εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν 66, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής ΑταρίνΣτην πρώτη επίθεση σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Δικαστηρίου της Τάντα Σαμουέλ Τζορτζ, όπως γράφει η Αλ Αχράμ.
Το δεύτερο συμβάν σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου ΜάρκουΠρος το παρόν δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για καμία από τις δύο επιθέσεις.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι. Το Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου κατέκρινε με δριμύτητα την πρώτη επίθεση. Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.
«Είμαστε στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός θα μαλακώσει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο».
 Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας.



ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ