Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Την ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων, με την αλλαγή της ατζέντας στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επιχειρεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΕμφανίζοντας τη δεύτερη αξιολόγηση κλεισμένη, ενώ απομένουν κρίσιμα κομμάτια της ανοικτά, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ηγηθεί της προσπάθειας αντεπίθεσης, η έκβαση της οποίας, δεδομένων των δημοσκοπικών ευρημάτων και της καταγραφής της φθοράς που έχει υποστεί και υφίσταται η κυβέρνηση, λαμβάνει εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρα για το μέλλον της. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται από τους συνεργάτες του έτοιμος να αναδείξει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση επενδυτικών σχεδίων και την υιοθέτηση νέων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και θεσμικές αλλαγές, ενώ θα επιχειρήσει να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην εν εξελίξει διερεύνηση υποθέσεων με οσμή σκανδάλων που διερευνώνται εντός και εκτός Βουλής.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κίνα στις 14 και 15 Μαΐου, σε μία συνάντηση που προετοιμάστηκε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνκ Γι, ενώ προγραμματίζει επισκέψεις στα υπουργεία, όπου θα δοθεί η αίσθηση πως υλοποιείται συγκεκριμένος σχεδιασμός με εντατικούς ρυθμούς και θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους περιφερειάρχες και στη συνέχεια με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ το Μαξίμου ετοιμάζει τη διοργάνωση 13 περιφερειακών συνεδρίων με αποκλειστικό θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση σε κάθε περιοχή. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου στο τέλος του 2017 για εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, υπουργοί που έχουν επωμισθεί το πολιτικό και επικοινωνιακό βάρος, όπως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Υγείας Νίκος Ξανθός, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, επιλεγμένοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία θα επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η αξιολόγηση κλείνει και η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει μόνο θετικές ειδήσεις και από την άλλη θα επιτίθενται σφόδρα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, βάζοντας στο κάδρο της πόλωσης τις έρευνες για την υγεία και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που το Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσει ότι διατηρεί χαμηλούς τόνους και αφήνει τις κοινοβουλευτικές επιτροπές ή το δικαστικό σώμα να ολοκληρώσουν απερίσπαστα το έργο τους, προβαίνει σε επιλεκτικές διαρροές για έρευνα στην υγεία «που εκθέτει κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις», ή για «έρευνα που αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου που δεν αφορά μόνο τα εξοπλιστικά, αλλά ίσως να ''αγγίζει'' και την περίοδο που ο κ. Παπαντωνίου διατέλεσε υπουργός Οικονομικών».

Την ίδια στιγμή που το Μαξίμου επιχειρεί να εμφανίσει σχεδόν κλεισμένη την αξιολόγηση, να αναδείξει ως θετική την επικείμενη συμφωνία και να στρέψει το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης στην επόμενη ημέρα, ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και του θέματος του χρέους με τους δανειστές θέτει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος ΣκουρλέτηςΣε συνέντευξή του στη «Real News» o κ. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση η οποία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και προφανώς το θέμα του χρέους». Παράλληλα, σημειώνει ότι «Δεν έχουν νόημα απόπειρες ωραιοποίησης μιας δύσκολης πραγματικότητας, ούτε έχουμε ανάγκη από ένα αριστερό success story». Ωστόσο, αναφερόμενος στην πιθανότητα να υπάρξουν βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία, είπε ότι δεν βλέπει «κάποιον ή κάποια από την κυβερνητική πλειοψηφία που να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί και να κερδίσει ό,τι μπορεί περισσότερο».
  
Ξεχωριστό κομμάτι του σχεδιασμού περιλαμβάνουν οι θεσμικές αλλαγές με τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και αναμένεται η κατάθεσή του το επόμενο διάστημα, τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον νέο χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αποτελούν τις πρώτες πρωτοβουλίες. Προτεραιότητα συνεχίζει να αποτελεί και η Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου στόχος παραμένει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της αρμόδιας επιτροπής έως το τέλος Ιουλίου. Το γεγονός ωστόσο ότι το ερωτηματολόγιο που διακινήθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει συμβάλλει αρνητικά και στο ενδιαφέρον των επιτελών του Μαξίμου. 
''Ναυτεμπορική'' 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ