ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αναβαθμιση της πιστοληπτικης αξιολογησης της Ελλαδας απο τον Moody’s

Αναβαθμιση της πιστοληπτικης αξιολογησης της Ελλαδας απο τον Moody’s
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε Β3 από Caa2, επιβεβαιώνοντας τη θετική προοπτική (outlook).
Ο Moody’s επισημαίνει ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές και θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση αν οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν αποτελέσματα θετικότερα του αναμενομένου, οδηγώντας σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και σε ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσα σε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον.
Τις προηγούμενες ημέρες, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «B-» προηγουμένως, είχαν προχωρήσει οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Fitch, επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ν.Δ.

Την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι προχώρησε σε συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου, αλλά και στη Ν.Δ. λέγοντας ότι είναι γραφική η εικόνα κομμάτων που ήδη εδώ και έναν χρόνο ασχολούνται μόνο με το να ζητούν μονότονα εκλογές.

«Θέλουμε να είμαστε ο ισχυρός πόλος. Δεν επιθυμούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη, πάνω σε τρεις άξονες: Αναδιάρθωση χρέους, μείωση πλεονασμάτων, πρόγραμμα Ελλάδα για τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», σημείωσε.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι: «Προχώρησε σε μια συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου. Σε συνθηκολόγηση με 4 δυσβάσταχτους για την Ελλάδα και τους Έλληνες όρους: Την προνομοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων για τους οικονομικά ασθενέστερους, με την περικοπή των κύριων συντάξεων, και τη μείωση του αφορολόγητου. Καμία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος, με μοναδική πια ελπίδα μήπως και αποδώσει κάτι η πίεση που θα ασκήσει το ΔΝΤ στην Ε.Ε. Δέσμευση για πολλά χρόνια σε στόχους για απαράδεκτα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ), που θα αλυσοδέσουν τη χώρα στο απαράδεκτο δίλημμα "Grexit ή Διαρκής λιτότητα"». Υποστήριξε ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά θλιβερές κι έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δισ. ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις και το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Δεν μπορείτε να πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα για την υπερφορολόγηση των πολιτών της μεσαίας τάξης και των πιο αδύνατων», υπογράμμισε.

Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας: «Μας λένε γιατί δεν "ζητάτε εκλογές;". Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν μπορεί να τις επιβάλλεις. Και μάλλον είναι γραφική η εικόνα Κομμάτων που ήδη εδώ και ένα χρόνο ασχολούνται μόνο με το να ζητούν μονότονα εκλογές, και όχι με τις εναλλακτικές λύσεις διακυβέρνησης που χρειάζεται η χώρα».
Επέμεινε στη γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αλλαγή των συσχετισμών με την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα την επιβάλει.
«Οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν πριν τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, γιατί η λαϊκή πίεση και το βάρος της αποτυχίας τους θα την αναγκάσουν. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα και τους πολίτες. Όμως αυτό δεν αρκεί. Η επανάληψη παλαιών συντηρητικών συνταγών δεν αποτελεί λύση για τη χώρα. Αυτό απαιτεί τον διακριτό ρόλο μας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, στην ελληνική δεξιά. Απαιτεί, όμως, και αναμέτρηση με τον λαϊκισμό, είτε όπως αυτός εκφράζεται από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είτε με όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμπεριφορές στον δημόσιο βίο» είπε και πρόσθεσε ότι τώρα το δίλημμα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή.

Αναφέροντας ότι όραμα όλων είναι η ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, η κ. Γεννηματά είπε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προγραμματίζεται για τις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα Συνέδριο που θα διατυπώσει τη «νέα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», την πρόταση της Κεντροαριστεράς, δίνοντας απαντήσεις για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη, αλλά και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας. Θα είναι, δεσμεύτηκε Συνέδριο, ανοικτό, ουσιαστικό για τη συγκρότηση ενός πολυκομματικού φορέα.

«Δεν κάνουμε ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα γινόταν με όσα προβλέπει το καταστατικό μας, αλλά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βασίζεται σε κοινή συμφωνία όσων συμμετέχουν. Θα είναι Συνέδριο Θέσεων και Προγράμματος κι όχι οργανωτικό», σημείωσε, καθησυχάζοντας στελέχη του κόμματος της, τα οποία εκφράζουν διαφωνίες και ανησυχίες να μην οδηγηθεί σε διάλυση το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε επίσης ότι η πόρτα είναι ανοικτή. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας. Τονίζω και πάλι ότι σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας, αλλά και της ομάδας δουλειάς για τη διαμόρφωση των εισηγήσεων, μπορούν να συμμετέχουν καταθέτοντας την άποψή τους, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη, που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της Προοδευτικής Παράταξης» σημείωσε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ