LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΠτΔ: ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ Ε.Ε. ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Τον κίνδυνο διάβρωσης του κοινωνικού κράτους δικαίου που αποτελεί πυλώνα του δυτικού πολιτισμού, της Ε.Ε. και της Ευρώπης, επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος«Δεν νοείται Ε.Ε. και Ευρώπη χωρίς κοινωνικό κράτος. Το κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης ή ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνική συνοχή, αλλά και ζήτημα πραγματικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι χωρίς το κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τους τέσσερις κινδύνους που υπονομεύουν τα θεμέλια της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας:
Ο πρώτος κίνδυνος είναι ο «ιδιότυπος κυβερνητικός δεσποτισμός», όταν, δηλαδή, δεν υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία των εξουσιών (νομοθετική εκτελεστική, δικαστική).
Ο δεύτερος κίνδυνος έχει να κάνει με τη μη αποτελεσματική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, δηλαδή αδυναμία απονομής της δικαιοσύνης με τρόπο που να αρμόζει σε ένα κοινωνικό κράτος και σε μία Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, ή ακόμη και τεράστια καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης που οδηγεί στην αρνησιδικία.
Τρίτον, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ορισμένοι υπερεθνικοί οργανισμοί, που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και δεν υπακούουν σε κανόνες δικαίου, παρεμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία με επιπτώσεις στα κράτη, αλλά και στον άνθρωπο. Τέτοιου είδους οργανισμοί υπονομεύουν την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και είναι, όπως είπε, ορισμένες αγορές που εκμηδενίζουν τους ανθρώπους, αλλά και οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης, για τους οποίους σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο για τους κανόνες λειτουργίας τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη να υπάρχουν τα κατάλληλα θεσμικά αντίβαρα και έλεγχος στη λειτουργία αυτών των οργανισμών. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεξέλεγκτους μηχανισμούς που μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή ολόκληρα κράτη και ολόκληρες κοινωνίες και ανθρώπους», ανέφερε.
Τέταρτον, η φθίνουσα πορεία του κοινωνικού κράτους δικαίου αποτελεί εξαιρετικά «τοξικό» κίνδυνο υπονόμευσης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο κατεξοχήν Οργανισμός που μπορεί να εξουδετερώσει τους κινδύνους που υπονομεύουν την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και να υπερασπιστεί τις βασικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, όπως είναι οι αρχές της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη θέση της Ελλάδας, ότι η Ε.Ε. οφείλει το συντομότερο δυνατό να προσχωρήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης. «Γνωρίζω τη γενναία προσπάθεια που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπάρχει το θέμα σχετικά με τη συμβατότητα με βάση το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο. Θα ήταν τεράστια συμβολική κίνηση της Ε.Ε. να μετάσχει ως νομικό πρόσωπο, ως ένωση λαών στο Συμβούλιο της Ευρώπης», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ