LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα στο Βερολίνο τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε μία συνάντηση με έντονο ελληνικό χρώμα. Το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει, καθώς το Βερολίνο έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στο πρόγραμμα και το ΔΝΤ από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι αυτό προϋποθέτει «βιώσιμο» χρέος.

Σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle, εν όψει και της συνάντησης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαφορές Γερμανίας- ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σχολιάζοντας πως είναι φυσικό «όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε πώς θα έχει εξελιχθεί έως το 2070, να καταλήγουμε και σε ορισμένα διαφορετικά συμπεράσματα». Επανέλαβε πάντως ότι: «Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που αποτελεί μέρος του. Διαφορετικά, εμείς και άλλα κράτη-μέλη θα πρέπει να ρωτήσουμε τα κοινοβούλιά μας για να μας δώσουν εντολή που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ» συνέχισε, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν εντελώς παράλογο και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Την ανάγκη να υπάρξει μία «συνολική συμφωνία» με το ΔΝΤ για το χρέος εξέφρασε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Ecofin στη Βαλέτα της Μάλτας εξήγησε πως διαφορετικά «δεν θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα και δεν θα είναι δυνατή η επιστροφή της χώρας στις αγορές για δανεισμό». Πρόσθεσε δε πως «πρέπει να προετοιμάσουμε την Ελλάδα για την επιστροφή στις αγορές στα μέσα του 2018», ενώ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την κατ’ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2018 και τα επόμενα χρόνια τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα το 2019 και το 2020. Τόνισε ωστόσο ότι εφόσον η Ελλάδα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, θα έχει τη δυνατότητα να λάβει παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα και «στοχευμένα κοινωνικά μέτρα».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ