Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ Η 3η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Στη Μαδρίτη πραγματοποιείται σήμερα μια σύνοδος των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες πρόκειται να διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους για περαιτέρω εμβάθυνση της Ε.Ε., λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της διαδικασίας του Brexit.
Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Πάρδο, κοντά στην ισπανική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ισπανίας, τη Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κύπρου και της Ελλάδας, για τρίτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι επτά ηγέτες θα συναντηθούν αρχικά για ένα «γεύμα εργασίας» και θα ολοκληρώσουν τη συνάντησή τους περίπου στις 17:00 τοπική ώρα. Η σύνοδος αυτή προσφέρει την ευκαιρία στις επτά χώρες «να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και δέσμευσης υπέρ του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε μια αποφασιστικής σημασία περίοδο» για την Ε.Ε., όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ισπανία, που προεδρεύει της συνόδου. «Η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες και για να ενισχύσει το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σε αυτή διευκρινίζεται ότι το μέλλον της Ε.Ε. μετά την αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών, όπως και η μετανάστευση, η οικονομική και κοινωνική πολιτική, αλλά και η άμυνα. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα είναι στο επίκεντρο «της κοινής ανακοίνωσης» των επτά χωρών, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 23 Απριλίου, όπου η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν προτάσσει στο πρόγραμμά της την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μια ενδεχόμενη εκλογή της Λεπέν «θα είναι μια καταστροφή», υποδέχεται τους ομολόγους του των υπόλοιπων έξι χωρών, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην αριστερά: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα και ο Μαλτέζος Τζόζεφ Μουσκάτ. Εξαίρεση αποτελεί ο πρωθυπουργός της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι και η Συρία.
Οι σύμμαχοι της Δαμασκού, η Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ, απείλησαν χθες με αντίποινα εναντίον όσων «επιτεθούν» στη Συρία, μετά τα αμερικανικά πλήγματα της Παρασκευής εναντίον μιας στρατιωτικής αεροπορικής βάσης κοντά στη Χομς. Η τρίτη σύνοδος «Med 7» πραγματοποιείται πριν από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις 29 Απριλίου στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν οι βασικές αρχές στη διαπραγμάτευση για το Brexit.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ