ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΣΤΟ 1,7% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Αυξήσεις - φωτιά σε καύσιμα και είδη διατροφής
Στο 1,7% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, αντί του 1,3% που είχε καταγραφεί το Φεβρουάριο 2017 και της μείωσης 1,5% που είχε σημειωθεί το Μάρτιο 2016. Μετά από δυόμιση χρόνια αποπληθωρισμού η ελληνική οικονομία επέστρεψε από τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς στη ζώνη του πληθωρισμού. Μάλιστα η άνοδος που καταγράφηκε το Μάρτιο, είναι η πιο ισχυρή που έχει καταγραφεί από τις αρχές του έτους, ενώ το 1,7% που σημειώθηκε το Μάρτιο ήταν επίδοση ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με το τι ανέμενε η αγορά.

Στην άνοδο του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή το Μάρτιο κατά 1,7% συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των τιμών στις κατηγορίες των ειδών διατροφής, σε αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα αλλά και σε μεταφορές ? πετρέλαιο θέρμανσης. Οι έμμεσοι φόροι που επιβλήθηκαν έχουν αρχίσει και φαίνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2016, προήλθε κυρίως από τις αυξήσεις των δεικτών:
  • Κατά 1,6% στην κατηγορία της διατροφής και των μη αλκοολούχων ποτών, ομάδας, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, ελαιόλαδο, πατάτες, καφέ.
  • Ενδεικτικές είναι οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των νωπών φρούτων (14,9%), των νωπών λαχανικών (13,2%), στο ελαιόλαδο (9,2%) και στον καφέ (12%). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε ψωμί και δημητριακά, νωπά ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  • Κατά 2,8% στην ομάδα των αλκοολούχων ποτών και του καπνού, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα) κατά 5,3% και τσιγάρα (2%).
  • Κατά 0,1% στην ομάδα ένδυσης και υπόδησης, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
  • Κατά 3,6% στην κατηγορία της στέγασης, λόγω της σημαντικής αύξησης κυρίως των τιμών σε πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 32,9% και στο φυσικό αέριο κατά (27,3%). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε ενοίκια κατοικιών (0,7%), ηλεκτρισμό (0,6%).
  • Κατά 8,6% στις μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε καύσιμα και λιπαντικά (14,9%), εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο (26,8%). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στην αγορά αυτοκινήτων (5,1%).
  • Κατά 2,1% στην κατηγορία των επικοινωνιών, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στις τηλεφωνικές υπηρεσίες (2,3%).
  • Κατά 1,7% της ομάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία (1,8%).
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ