Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου για τους Αθηναίους - Λαγάνα, σαρακοστιανά και μουσικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στους Δήμους της Αττικής - Γλέντι με δωρεάν λαγάνες και φασολάδα στη Θεσσαλονίκη. ***** Όαση Σίβα - ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε εκ των προτέρων η επίσκεψη του Πρωθυπουργού; ***** Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. ***** Τζόρτζια Μελόνι - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δύο γυναίκες στο «τιμόνι» της Ευρώπης που στρίβει όλο και πιο δεξιά - Η Τζόρτζια Μελόνι σε ειδικό ρόλο να στρίψει το ΕΛΚ πιο δεξιά.

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΜΕ 1.100 ΕΥΡΩ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Aπό το 2012 έως το 2016, η κρίση μείωσε το μέσο οικογενειακό εισόδημα κατά περίπου 1/5, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Καθημερινής». Δηλαδή κατά 3.500 ευρώ ετησίως ή 291 ευρώ μηνιαίως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις περίπου 6,2 εκατομμυρίων νοικοκυριώνΤο μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα εμφανίζεται να τα βγάζει πέρα με 13.254 ευρώ το χρόνο ή περίπου 1.104 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων, όταν το 2012 το αντίστοιχο ποσό ήταν 16.752 ευρώ το χρόνο.
Έτσι, μια μέση οικογένεια στην Ελλάδα καλείται να τα βγάλει πέρα με 291 ευρώ λιγότερα το μήνα από ότι το 2012, τη στιγμή που τα φορολογικά βάρη έχουν πολλαπλασιαστεί, αν λάβει κανείς υπόψη του τους νέους φόρους που έχουν επιβληθεί τα τελευταία 5 χρόνια, από τον ΕΝΦΙΑ έως την αύξηση του φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της «Καθημερινής», από το 2010 έως το 2015, η μείωση που υπέστησαν τα εισοδήματα από ακίνητα υπήρξε τεράστια, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 
Ειδικότερα, τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν το 2015 κατά 2,8 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα οι φόροι έφτασαν τα 3,18 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο, σε σύγκριση με τους φόρους και τα εισοδήματα του 2010. 
Το 2010 οι φορολογούμενοι με εισοδήματα από ακίνητα ήταν 1.694.684 και το δηλούμενο εισόδημα 8.87 δισ. ευρώ, ενώ το 2015 οι φορολογούμενοι ήταν 1.496.301 και τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στην εφορία 6,05 δισ. ευρώ.
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ