LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τελευταία έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για τη μεγάλη υπόθεση της προμήθειας των αρμάτων μάχης Leopard, μίας από τις πλέον «ακριβές» αγορές του ελληνικού Δημοσίου που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και πολλά χρόνια.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες «μίζες» που διακινήθηκαν τόσο για την κύρια σύμβαση αγοράς όσο και για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, αφορά σκέλος της υπόθεσης της κύριας σύμβασης αγοράς, για λογαριασμό του στρατού, 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 από τη γερμανική εταιρία «Krauss Maffei Wegmann», με κόστος περίπου 1,7 δισ. ευρώ (Αριθμός σύμβασης 016A/03) που υπογράφηκε στις 20 Μαρτίου 2003.
Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, που διενεργεί την έρευνα από κοινού με τη συνάδελφό του Πόπη Παπανδρέου, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό στάδιο της έρευνας και αναμένει απαντήσεις επί αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί στις κυπριακές Αρχές και αφορούν την εμπλοκή συγκεκριμένων εταιρειών και συγκεκριμένων προσώπων.
Αντίστοιχα αιτήματα προς άλλες χώρες έχουν απαντηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει πλέον σχεδόν ολόκληρο τον χάρτη των διαδρομών που ακολούθησαν τα «μαύρα χρήματα», τα οποία διακινήθηκαν για την επίμαχη αγορά.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ