LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

EUROSTAT: ΥΦΕΣΗ ΣΤΟ Δ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016

Κατά 1,1% μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ενώ η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,2% το δ΄ τρίμηνο του 2016 και ύφεση της τάξης του 1,2%, έναντι του γ’ τριμήνου του ιδίου έτους, όπως προκύπτει από έκθεση της Eurostat, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα μεταξύ των «28», το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά το δ’ τρίμηνο 2016.
Τα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία συμπίπτουν με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι η έκθεση της Eurostat, στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για όλα τα κράτη - μέλη αναφορικά με το δ’ τρίμηνο του 2016, βασίζεται σε στοιχεία που παρέχουν τα ίδια τα κράτη και τα οποία καταρτίζονται σύμφωνα με το σύστημα ESA 2010.
Αμετάβλητη στο 0,4% διαμορφώθηκε στο μεταξύ, η τριμηνιαία ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης, στο δ’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EurostatΣε ετήσια βάση, παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι ετήσιας ανάπτυξης 1,8% στο γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους.
Όσον αφορά τις χώρες της Ε.Ε., η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,5% σε τριμηνιαίο επίπεδο και στο 1,9% σε ετήσιο επίπεδο. Στο γ’ τρίμηνο, οι αντίστοιχες επιδόσεις είχαν ανέλθει στο 0,4% και 1,9%Για το σύνολο του 2016, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 1,7% και της Ε.Ε. κατά 1,9%, έναντι ανάπτυξης 2% και 2,2% αντίστοιχα, το 2015.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ