Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP

Τη δυνατότητα περαιτέρω γεφύρωσης της απόστασης που τους χωρίζει θα αναζητήσουν στο σημερινό Eurogroup ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους κορυφαίους των θεσμών πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο Υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο Eurogroup με την ελπίδα να καταγραφεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, ώστε οι εκπρόσωποί της να επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα. Κατά τις συναντήσεις θα αναζητηθεί κοινό έδαφος πριν ξεκινήσει το Eurogroup και να ξεπεραστούν εμπόδια πριν τεθούν στη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δεν θα ολοκληρωθεί γρήγορα..
«Δεν νομίζω ότι οι θεσμοί θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ZeitungΣημείωσε πως εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχόμενο» αν αυτό συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.


Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τις απόψεις του για το μέλλον της τρόικας στα προγράμματα στήριξης και την μετεξέλιξη του ESM ως το ευρωπαϊκό ΔΝΤΌπως είπε αν και οι θεσμοί θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρόλους τους για το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ωστόσο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα πρέπει στο τέλος να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 «Νομίζω πως θα είχε λογική το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, ο ESM, να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό ΔΝΤ μεσομακροπρόθεσμα και αυτό θα σήμαινε πως η ''τρόικα'' των δανειστών της Ελλάδας θα έπρεπε να διασπαστεί μακροπρόθεσμα. Η ΕΚΤ αισθάνεται όλο και πιο άβολα στον ρόλο της στην τρόικα και δικαίως νομίζω», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλες «σημαντικές εργασίες» στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί. Όπως είπε, ο ESM θα πρέπει να αποκτήσει την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που μόνο το ΔΝΤ έχει αυτή τη στιγμή.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ