Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ

Η Ελλάδα αναμένεται να χάσει μια ακόμα προθεσμία για το «ξεκλείδωμα» των δόσεων από το πακέτο διάσωσης αυτή την εβδομάδα, πλησιάζοντας σε μια επανάληψη του δράματος του 2015 που έφερε την πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, σύμφωνα με το BloombergΌπως αναφέρει το πρακτορείο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες θα επαναλάβουν πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί με τους όρους για τα έκτακτα δάνεια που έχουν κρατήσει τη χώρα στην «επιφάνεια» από το 2010.

Αν και ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως η αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος διάσωσης θα ολοκληρώνονταν μέχρι τις 20 Μαρτίου, ωστόσο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η επίτευξη συμφωνίας ακόμα και τον Απρίλιο θεωρείται τώρα δύσκολη. Οι δυο πλευρές εξακολουθούν να απέχουν στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές για την αγορά ενέργειας και η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται στα αιτήματα για επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις. Και ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται για το πώς θα μεταρρυθμιστεί η αγορά εργασίας, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε σε e-mail του σε δημοσιογράφους την Παρασκευή πως το θέμα δεν μπορεί να επιλυθεί στις συζητήσεις με τους τεχνοκράτες.

Οι καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και η πικρία μεταξύ των διαδοχικών κυβερνήσεων και των ελεγκτών που εκπροσωπούν τους δανειστές, είναι γνωστά μοτίβα στην επταετή κρίση που έχει μειώσει την Ελληνική οικονομία κατά ένα τέταρτο. Η αποτυχία να επιλυθεί η τελευταία αντιπαράθεση πριν το καλοκαίρι θα μπορούσε να σημαίνει πως η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές χρέους που λήγει στα μέσα Ιουλίου.

Αν και τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά φέτος, λόγω των προσδοκιών πως η ελληνική κυβέρνηση θα υποχωρήσει, ωστόσο η αβεβαιότητα έχει επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης. Η ανεργία αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία εμφάνισε απρόσμενη ύφεση, και η «αιμορραγία» των καταθέσεων από τις τράπεζες άρχισε και πάλι. «Η Ελληνική ανάκαμψη καθυστερεί σημαντικά και πάλι λόγω πολιτικών» σχολίασε στο Bloomberg ο κ. Νικόλαος Οικονομίδης, καθηγητής οικονομικών στου Stern School of Business. «Ο Τσίπρας θα κάνει πίσω κάποια στιγμή, το θέμα όμως είναι πότε».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ