Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχει ένα σαφές μήνυμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Μην υπολογίζετε σε εμάς για να διασώσετε την κυβέρνησή σας», αναφέρει το Bloomberg προλογίζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές, και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα καταψηφίσει τα υπερβολικά δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται από τους πιστωτές για το 2019 και το 2020», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Bloomberg. «Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει ότι αν ο κ. Τσίπρας έρθει αντιμέτωπος με μία εξέγερση από τους βουλευτές του, δεν θα βρει σανίδα σωτηρίας στην αντιπολίτευση όπως έκανε όταν πέρασε το τρίτο πακέτο διάσωσης τον Αύγουστο του 2015. «Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση που «θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγει η Ελλάδα από αυτό το χάος», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Εγώ δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω σε πρόωρες εκλογές», δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως πρόσθεσε ωστόσο είναι «βέβαιος ότι εφόσον γίνονταν θα τις κερδίζαμε».

Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, κινήσεις που θα στείλουν το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές». Όσον αφορά στα δημοσιονομικά, το κόμμα της Ν.Δ. προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές πως απαιτούνται χαμηλότεροι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως λέει, ενώ προσθέτει ότι αν και ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να είναι μεγάλος, «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία οι χαμηλότεροι φόροι». «Ακόμα και εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα σέρνεται», λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, καθώς έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει», καταλήγει.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ