ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συσκεψη των πολιτικων αρχηγων στην ΠΓΔΜΣύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων συγκάλεσε για σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, στον απόηχο των χθεσινοβραδινών, πρωτοφανών επεισοδίων εντός του κτηρίου της Βουλής. Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 200 διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, προκειμένου να αποτρέψουν την πρώτη εκλογή Αλβανού προέδρου της Βουλής.
Οι διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO-DPMNE, κόμματος του πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, με αποτέλεσμα των τραυματισμών τεσσάρων εξ αυτών.
Η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε ακυβερνησία από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν διεξήχθησαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά του. Η πρόθεσή του, ωστόσο, να σχηματίσει κυβέρνηση με τη στήριξη και τη συμμετοχή των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, έχει πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων στους κόλπους του εθνικιστικού VMRO-DPMNE.
Μάλιστα, ο πρόεδρος Ιβάνοφ, προσφάτως, αρνήθηκε να δώσει εντολή σχηματισμού στον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία κατά τον ίδιο, θα απειλούσε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΚΕΡΕ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Αναβαθμίζεται σήμερα η ομάδα των θεσμών στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που συνεχίζεται στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα των θεσμών προστέθηκαν σήμερα ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά ΚερέΟ προγραμματισμός είναι να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ η διαπραγμάτευση, ενώ και από τις δύο πλευρές αποφεύγουν επιμελώς οποιαδήποτε διαρροή.
Κοινοτική πηγή στη βελγική πρωτεύουσα θεωρούσε θετικό το γεγονός ότι αναβαθμίστηκε η ομάδα, γιατί αν μη τι άλλο υποδηλώνει κάποια κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως να είναι δυνατή αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε προεξόφληση της τελικής έκβασης.
Η ίδια πηγή υπογράμμιζε ότι το θετικό σενάριο της τριήμερης διαπραγμάτευσης θα ήταν μια ανακοίνωση για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πολύ σημαντική πρόοδος στα μεγάλα ζητήματα που συζητούνται στις Βρυξέλλες, δηλαδή στα δημοσιονομικά μέτρα και αντίμετρα και την αγορά εργασίας.
''Ναυτεμπορική''
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365