ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΘΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Ανήσυχος για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα είναι «ζωτικής σημασίας». Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και ερωτηθείς για τη μείωση των καταθέσεων, είπε ότι «οι καθυστερήσεις θίγουν την εμπιστοσύνη και αυτό είναι, όντως, ευθύνη των μελών του Eurogroup». «Η ανάπτυξη που είδαμε τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2016 εξαφανίστηκε και οι καταθέσεις αντικαταστάθηκαν από αναλήψεις. Προσπαθώ να βοηθήσω για να υπάρξει επιτάχυνση» τόνισε, συμπληρώνοντας πως οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συναντώνται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Στη συνέχεια, όπως εξήγησε, θα πρέπει επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως είναι ζήτημα με το οποίο ασχολούνται οι θεσμοί και πως το Eurogroup δεν συμμετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι προτάσεις των εμπειρογνωμόνων λαμβάνονται υπ’ όψιν. «Όλα αυτά θα πρέπει να ενταχθούν στο συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς», συνέχισε.

Πολιτική συζήτηση για μία συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου, αναμένει ο κ. Ντάισελμπλουμ, όπως υποστήριξε νωρίτερα από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, υποστήριξε ότι υπήρξε συμφωνία για την εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, με στόχο τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων. Ανέφερε επίσης, ότι «θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα» και να εξεταστούν «σε μία πολιτική συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup, αν όχι σε αυτό της 7ης Απριλίου, τότε στο Eurogroup του Μαΐου».

Όπως εξήγησε παράλληλα, οι θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα μία εκ των προτέρων δέσμη διαρθρωτικών μέτρων, προκειμένου η οικονομία της χώρας να γίνει εύρωστη και πιο φιλική προς την ανάπτυξη. Πρόσθεσε, τέλος, ότι τα εργασιακά αποτελούν σημαντικό τμήμα της διαπραγμάτευσης και ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. «Στόχος πρέπει να είναι να μην χρησιμοποιηθούν και τα 86 δισ. ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, γιατί όσο περισσότερα χρησιμοποιούνται, θα περάσουν μέσω δανείων στην Ελλάδα αυξάνοντας το ήδη υψηλό δημόσιο χρέος», δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος του Eurogroup.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, στο πλαίσιο συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατό λιγότερα κεφάλαια από τα διαθέσιμα 86 δισ. του τρίτου προγράμματος. Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια, ήδη από τον Φεβρουάριο, να δοθεί λιγότερη έμφαση στη λιτότητα και περισσότερη στην περικοπή δαπανών, με βαθιές μεταρρυθμίσεις για ένα πιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. «Αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί με ένα καλύτερο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που θα λειτουργεί με ορθό τρόπο», επεσήμανε. Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αναφέρθηκε στη χρήση ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, κάτι που χαρακτήρισε «θετικό». «Η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων δεν πρέπει να συνδέεται με τις συλλογικές συμβάσεις», ανέφερε επιπλέον ο πρόεδρος του Eurogroup. 

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το ενδεχόμενο να συνδέεται με τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα λόγω της χαμηλής παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων θα μειωθεί στο μέλλον, ούτε ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ