LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας και κυρίως του ΔΝΤ ξαναμπήκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βάζοντας φωτιά στην κυβέρνηση. Η Ντ. Βελκουλέσκου ανοίγει εμμέσως θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και αυτό μέσω των συμβασιούχων. Οι δανειστές τόνισαν ότι όσοι αυτή την ώρα υπηρετούν με συμβάσεις είναι κατά περίπου 5.000 περισσότεροι και τόνισαν ότι αυτό δεν είναι ανεκτό. Ουσιαστικά αν και οι αμοιβές των περισσοτέρων από τους εργαζόμενους με σύμβαση στο δημόσιο αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό οι δανειστές θέτουν ζήτημα.

Την ίδια ώρα όμως με έμμεσο τρόπο οι δανειστές θέτουν και ζήτημα για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Με την εμμονή των δανειστών για αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων αυξάνεται και οι κίνδυνος απολύσεις για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ οι οποίες μπαίνουν στο υπερταμείο προς πώληση. Το Δημόσιο, ωστόσο, για τους δανειστές αποτελεί μια ''ανοιχτή'' πληγή. Διαρκώς επαναφέρουν ζητήματα μισθολογίου και αριθμού των εργαζόμενων. Κάπως έτσι η κυβερνητική πλευρά θεωρεί ότι για ακόμη μια φορά θα τεθεί ζήτημα ''παγώματος'' στις μισθολογικές ωριμάνσεις, αλλά και ζήτημα ειδικών μισθολογίων. 



Οι εκπρόσωποι των Θεσμών θέτουν διαρκώς ζήτημα επιδομάτων και έτσι θα επιχειρηθεί με την ενσωμάτωση των σημαντικότερων από αυτά στους μισθούς να περισωθεί μεγάλος μέρος από τα χρήματα που παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Και αυτό ωστόσο θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, γεγονός που θεωρείται πολύ δύσκολο και έτσι φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις.

Στο τραπέζι πέφτει επίσης και μείωσης της προσωπικής διαφοράς για όλους τους συνταξιούχους! Σύμφωνα με την ''Εφημερίδα των Συντακτών'' στις παράλογες αυτές απαιτήσεις του ΔΝΤ επικρατεί μια ένοχη σιωπή από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών. Συνολικά ζητούν να μειωθεί το ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, με τους εταίρους να την υπολογίζουν στο 12%-15 % του ΑΕΠ, ενώ το Ταμείο απαιτεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις άμεσα! Επίσης το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω σε 4 σημεία:

1. Τα εργασιακά: Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, ισχύει διαφορετικό πλαίσιο από αυτό του ευρωπαϊκού κεκτημένου, από το οποίο δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι εργασιακές σχέσεις.

2. Δημοσιονομικό κενό για το 2019: Το Ταμείο να επιμένει στις προβλέψεις του για 2% του ΑΕΠ, ζητώντας τα αντίστοιχα μέτρα για την κάλυψή του, ύψους 3,6 δισ. ευρώ

3. Αφορολόγητο: Το Ταμείο επιμένει ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι μεγάλο το ποσοστό που δεν πληρώνει φόρους και ζητάει τη μείωσή του.

4. Συντάξεις: Το ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, με τους εταίρους να την υπολογίζουν στο 12%-15 % του ΑΕΠ. Το Ταμείο απαιτεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις άμεσα.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ