Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Αν τα μέτρα είναι κοινωνικά ουδέτερα, θα περάσουν από τη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις».
Πρόσθεσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο όλων των θεμάτων μαζί, στο επόμενο Eurogroup, και τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας-πακέτο.

Ερωτηθείς αν οι δανειστές «έχουν βάλει "απέναντι" την κυβέρνηση, ώστε στην επόμενη αξιολόγηση να πέσει "σαν ώριμο φρούτο"», απάντησε πως δεν υπάρχει οικονομικό μέτρο που να μην έχει ισχυρή πολιτική διάσταση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μεριμνά για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και επισήμανε ότι οι εισηγήσεις ορισμένων θεσμών είναι πάγιες. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ,  ο κ. Σταθάκης είπε ότι με τη λύση που προωθείται η επιχείρηση εντάσσεται στην παρούσα συμφωνία στο σκέλος του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας και της επίτευξης του στόχου μείωσης του μεριδίου της στη λιανική πώληση στο 50% έως το 2020.

Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί ένας μηχανισμός με τον οποίο προωθείται η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ και πως συζητήθηκαν και άλλα σχέδια που προωθεί η ίδια η επιχείρηση, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας «υπάρχει συμφωνία ότι θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα της αρχικής συμφωνίας για την παραχώρηση μονάδων». Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να παραχωρηθούν μονάδες.
 Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του σενάριο για πέρασμα μονάδων της ΔΕΗ σε γερμανικά χέρια και επισήμανε ότι η κυβέρνηση ανέτρεψε το σενάριο της μικρής ΔΕΗ«Θεωρούμε ότι η ΔΕΗ το 2020 δεν θα έχει μερίδιο πάνω από 50%, άρα δεν χρειάζεται να πουλήσει μονάδες. Το θέμα του 17% είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει στο μέλλον το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερ-ταμείο. Όμως η αξία της ΔΕΗ σήμερα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα εμείς θεωρούμε ότι το Δημόσιο πρέπει να διατηρήσει ισχυρή παρουσία στην εταιρεία», πρόσθεσε.

Τέλος, διαφώνησε με την άποψη περί λάθους με το εφάπαξ του στελέχους του ΔΕΣΦΑ, επισημαίνοντας ότι ο Σ. Νίκας, εργαζόμενος για περισσότερο από 30 χρόνια στον ΔΕΣΦΑ, μετά τον διορισμό του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, πήρε ακόμα έναν βαθμό, βάσει του καταστατικού του ΔΕΣΦΑ, ενώ όταν συνταξιοδοτήθηκε, βάσει του νόμου έλαβε επιπλέον εφάπαξ περί τα 27.000 ευρώ μικτά. «Για τη θέση που κατέλαβε δεν πήρε καμία επιπλέον αμοιβή, πέραν αυτής που προβλεπόταν για τον ίδιο ως εργαζόμενο της εταιρείας, σήμερα πλέον συνταξιούχο, εντός δηλαδή του πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ