LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΟΡΛΙ


Γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γαλλίας ήταν ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί αφού προσπάθησε να αρπάξει το όπλο γυναίκας στρατιώτη, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΣ, Μπρουνό Λε Ρου, ο ίδιος άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό νωρίτερα το πρωί σε άλλο σημείο του Παρισιού, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ακόμη πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο του στρατιώτη προτού πέσει νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας στο παρισινό αεροδρόμιο.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια, ενώ όπως δήλωσε δικαστική πηγή στο πρακτορείο Reuters, ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα κρατούνται από την αστυνομία. Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ορλί, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, εκκενώθηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε δεν έφερε ζώνη εκρηκτικών, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείο Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.

Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας, δήλωσε ότι η στρατιωτίνα στην οποία επιτέθηκε ο άνδρας για να αρπάξει το όπλο της είναι καλά στην υγεία της. Ο ίδιος διευκρίνισε πως η στρατιωτίνα, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη. «Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ είπε πως είναι «πιθανό» το περιστατικό να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ενέργεια»,  αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί ως τέτοιο. «Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
ΑΜΠΕ/Reuters/AFP

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ