ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση για δημοσιονομικές ανάσες στην Ελλάδα, έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος από το Μόναχο, όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries, στο πλαίσιο της φετινής κοινής διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίασης των ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων, δήμων και Περιφερειών, στη Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ). Ο κ. Μίχαλος, επεσήμανε στη Γερμανίδα υπουργό, ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρές μάχες με όλες της τις δυνάμεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας κυρίως στις εξαγωγές.

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τη Γερμανίδα υπουργό να συμβάλει στην αποκατάσταση της κανονικότητας στην Ελλάδα, που χρόνια τώρα δέχεται αδίκως ασφυκτικές πιέσεις για όλο και περισσότερη λιτότητα, βυθίζοντας την οικονομία ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τόνισε ο κ.Μίχαλος, θα πρέπει η ευρωπαϊκή πλευρά να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία παρεμποδίζει με τις υπερβολικές απαιτήσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ), έχουν προγραμματιστεί από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου εκδηλώσεις και συναντήσεις για τα ελληνικά επιμελητήρια, τους δήμους και τις Περιφέρειες, που σκοπό έχουν την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, τη θέσπιση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των φορέων, αλλά και τη σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα γερμανικά επιμελητήρια βιοτεχνών, ενώ κατά τη σημερινή τελετή έναρξης της Έκθεσης, την ελληνική αποστολή υποδέχτηκε στο περίπτερο του υπουργείου της η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries

Σημειώνεται, ότι η Διεθνής Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (IHM) αποτελεί και για την Ελλάδα μία από τις διεθνώς σημαντικότερες εκθέσεις για τους βιοτέχνες όλων των κλάδων, καθώς κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης συμμετείχαν πάνω από 1.000 εκθέτες από 31 χώρες.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ