ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια
Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές, ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Αντίθετα υπήρξε συμφωνία στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου.
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση για δημοσιονομικές ανάσες στην Ελλάδα, έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος από το Μόναχο, όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries, στο πλαίσιο της φετινής κοινής διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίασης των ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων, δήμων και Περιφερειών, στη Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ). Ο κ. Μίχαλος, επεσήμανε στη Γερμανίδα υπουργό, ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρές μάχες με όλες της τις δυνάμεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας κυρίως στις εξαγωγές.

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τη Γερμανίδα υπουργό να συμβάλει στην αποκατάσταση της κανονικότητας στην Ελλάδα, που χρόνια τώρα δέχεται αδίκως ασφυκτικές πιέσεις για όλο και περισσότερη λιτότητα, βυθίζοντας την οικονομία ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τόνισε ο κ.Μίχαλος, θα πρέπει η ευρωπαϊκή πλευρά να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία παρεμποδίζει με τις υπερβολικές απαιτήσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ), έχουν προγραμματιστεί από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου εκδηλώσεις και συναντήσεις για τα ελληνικά επιμελητήρια, τους δήμους και τις Περιφέρειες, που σκοπό έχουν την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, τη θέσπιση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των φορέων, αλλά και τη σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα γερμανικά επιμελητήρια βιοτεχνών, ενώ κατά τη σημερινή τελετή έναρξης της Έκθεσης, την ελληνική αποστολή υποδέχτηκε στο περίπτερο του υπουργείου της η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries

Σημειώνεται, ότι η Διεθνής Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (IHM) αποτελεί και για την Ελλάδα μία από τις διεθνώς σημαντικότερες εκθέσεις για τους βιοτέχνες όλων των κλάδων, καθώς κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης συμμετείχαν πάνω από 1.000 εκθέτες από 31 χώρες.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365