Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του διαβιβάσει την ανησυχία της για τον θάνατο Τούρκου στρατιώτη από πυρά ελεύθερου σκοπευτή ο οποίος πυροβόλησε από περιοχή της Συρίας που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο και όπου δραστηριοποιούνται ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας.
Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τη μεθοριακή περιοχή Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μετά τον θάνατο του στρατιώτη από πυρά που εκτοξεύθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου είπε ότι η Τουρκία αναμένει από τη Ρωσία να σεβαστεί τις ευαισθησίες της και χαρακτήρισε τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν Ρώσους στρατιώτες με μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής «δυσάρεστες». Ο επιτετραμμένος κλήθηκε την Τετάρτη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ακόμη ότι η συμπερίληψη των μαχητών των YPG στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος είναι απαράδεκτη. Οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες να λάβουν μέρος στην επιχείρηση σε συνεργασία με τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, κατέληξε.

Το κόμμα που ελέγχει την εξουσία στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αδελφή οργάνωση του παράνομου στην Τουρκία PKK, έχει γραφεία στη Μόσχα και διατηρεί σχέσεις τόσο με τη Ρωσία, όσο και με τις ΗΠΑ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη δημιουργία κουρδικής αυτόνομης οντότητας στο συριακό έδαφος μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου. Στις υπό κουρδικό έλεγχο περιοχές είναι αναπτυγμένες τόσο αμερικανικές, όσο και ρωσικές δυνάμεις, ενώ πρόσφατα οι Κούρδοι ήλθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για στρατιωτική εκπαίδευση των πολιτοφυλάκων τους, σε αντάλλαγμα για τη δημιουργία ρωσικής βάσης στα εδάφη τους.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ