ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επαφων συνεχεια για κυβερνηση και θεσμους

Επαφων συνεχεια για κυβερνηση και θεσμους
Νέες επαφές θα έχουν σήμερα το πρωί, στις 10:30, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο το κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
Οι σημερινές συναντήσεις θα έχουν αντικείμενο τις αγορές προϊόντων και συγκεκριμένα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Στη συνέχεια, στο επίκεντρο θα τεθούν το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια.
Οι χθεσινές, μαραθώνιες επαφές ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα, με κυβερνητικό στέλεχος να διαμηνύει ότι «γενικά πάει καλά, καθώς κανένας από τους θεσμούς δεν έχει έρθει με πρόθεση να καθυστερήσει». Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων ετέθησαν οι ιδιωτικοποιήσεις και το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ συζήτηση έγινε και για τη φορολογική διοίκηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι δανειστές εμφανίζονται θετικοί στην αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350 - 450 εκατ. ευρώ, εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπεραποδώσουν.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ»

«Τώρα ή ποτέ» η ευκαιρία της Ευρώπης να προχωρήσει
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται μετά τη διεξαγωγή εκλογών και στις δύο χώρες προκειμένου να δώσουν νέα ώθηση στο σχέδιο του ενιαίου νομίσματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να αποτύχει, προειδοποίησε ένα γαλλικό think tank σήμερα. Σε μια έκθεση 77 σελίδων με τίτλο «Η Ευρώπη που χρειαζόμαστε» το Institut Montaigne, ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο που συνδέεται με τους υποψήφιους στις γαλλικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν και Φρανσουά Φιγιόν, ζητά να δημιουργηθεί μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» στην οποία η Ευρωζώνη θα προχωρήσει με δικό της προϋπολογισμό, ακόμη και στην εκλογή πρωθυπουργού.

Η έκθεση, που συντάχθηκε έπειτα από μήνες έρευνας και διαβουλεύσεων με ηγετικές προσωπικότητες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, της πολιτικής και του τραπεζικού συστήματος, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδικός χάρτης για τον νέο Γάλλο πρόεδρο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μακρόν, ένας φιλοευρωπαϊστής πρώην τραπεζίτης, θα είναι αντιμέτωπος με την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, και αναμένεται να την κερδίσει.

«Βρισκόμαστε σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους Ευρωπαίους», προειδοποίησε ο Ραμόν Φερνάντες, επικεφαλής οικονομικών και στρατηγικής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Orange, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που συνέταξε την έκθεση αυτή. «Αν οι ηγέτες μας πρόκειται να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης και να της ξαναδώσουν ώθηση, ίσως η ευκαιρία να είναι τώρα ή ποτέ. Αυτή η πολιτική βούληση είναι απαραίτητη. Το 2017 θα είναι αποφασιστικής σημασίας», τόνισε ο Φερνάντες.


Οι γερμανικές εκλογές θα διεξαχθούν τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές στη Γαλλία. Η συντηρητική καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη με τον Σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι συντάκτες της έκθεσης ζητούν επίσης ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να μετατραπεί σε ένα κανονικό Νομισματικό Ταμείο, ενώ καλεί να ενισχυθούν οι άμυνες της Ευρώπης ενάντια στις ξένες εταιρείες και τις συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών εταιρειών με ξένες, προκειμένου να δημιουργηθούν μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η έκθεση τονίζει ότι είναι σημαντικό η Ε.Ε. να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, παρά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Προτείνει μάλιστα να δοθεί στην Τουρκία μια εναλλακτική στην ένταξη στην Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα καθιστούν αδύνατη την ένταξή της στο μπλοκ.

Πάνω απ’ όλα τονίζει τη σημασία η Ευρωζώνη να προχωρήσει την ολοκλήρωσή της, ενώ ζητεί να δημιουργηθεί μια «εκτελεστική» εξουσία με τη μορφή ενός υπουργού Οικονομικών και ενός πρωθυπουργού, οι οποίοι θα λογοδοτούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι η Ευρωζώνη. Πρέπει να ενισχύσουμε το οικοδόμημα και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος», υπογραμμίζει ο Φερνάντες. «Η Ευρωζώνη είναι η καρδιά».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365