ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Σοϊμπλε: Η Ελλαδα συντομα θα μπορει να χρηματοδοτηθει απο τις αγορες

Σοϊμπλε: Η Ελλαδα συντομα θα μπορει να χρηματοδοτηθει απο τις αγορες
Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν, δηλώνει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να επαναλάβει τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, γι' αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ.
Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει περάσει απαντά: «Το ελπίζω».
Αναφορικά με την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει: «Οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών είναι αρκετά. Γνωρίζω επίσης και την ηλικία μου. Γι' αυτό αποφάσισα να αναλάβω ένα άλλο καθήκον».
Για τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιθανούς διαδόχους του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι «τρέφει μεγάλο σεβασμό για τις επιδόσεις του στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια που πέρασαν».
Oι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι οι «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φράνκο, δήλωσε ο υπό καθαίρεση ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν. Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση, δεν θα δεχθεί το σχέδιο της Μαδρίτης για την αναστολή των τοπικών εξουσιών, διεμήνυσε, λέγοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση «κινείται εκτός του Κράτους δικαίου». Νωρίτερα και η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού της Ισπανίας να προχωρήσει στην καθαίρεση της κυβέρνησης της Καταλονίας και να οργανώσει νέες εκλογές «πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας». «Ο πρωθυπουργός Ραχόι θέλει το κοινοβούλιο της Καταλονίας να σταματήσει να είναι ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό» είπε η Κάρμε Φορκαντέλ σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Αναζητείται λύση και για τον μαθηματικό τύπο στον υπολογισμό των νέων συντάξεων
Από πότε και σε ποιο ύψος. Αυτά ήταν τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν χθες, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, αναφορικά με το ασφαλιστικό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ενώ δεν εκφράστηκαν σημαντικές ενστάσεις στην εφαρμογή των όποιων μέτρων από το 2020, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την εντός τριετίας σταδιακή περικοπή των παλαιών συντάξεων, με την πίεση να αφορά στην εφάπαξ εφαρμογή.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείεται, κυρίως κατά τη διάρκεια της τεχνικής επεξεργασίας των θεμάτων, να συζητηθούν παρεμβάσεις εκτός από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς, κυρίως από την πλευρά των πιστωτών, όπως η αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, μέσα από την εκ νέου αλλαγή της βάσης υπολογισμού τους, κάτι που ζητούσε από τα περασμένα Χριστούγεννα η πλευρά των πιστωτών, προκειμένου οι εισφορές να μην υπολογίζονται επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος, αλλά επί των εσόδων αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες, αλλά και την κατάργηση των όποιων εκπτώσεων σε επιστήμονες, νέους επιχειρηματίες ή και αγρότες.

Από την ελληνική πλευρά, αναμένεται να τεθεί το θέμα της υπεραπόδοσης των επενδύσεων των Ταμείων, με την ελληνική κυβέρνηση να ελπίζει πως εάν τα στοιχεία που δείχνουν σημαντική αύξηση της περιουσίας που είναι επενδεδυμένη μέσω του Ειδικού Κεφαλαίου της Τράπεζας της Ελλάδος γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές, αναμένεται να επηρεάσουν αντίστροφα το ύψος των περικοπών. Το σκηνικό δυσκολεύει εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου Εργασίας να ορίσει τον μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των νέων συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα δώσει προσωρινή λύση, μέσω της αντικατάστασης του δείκτη ετήσιας μεταβολής μισθών με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί και από τους δανειστές, εφόσον εξετάσουν το εάν αυτό οδηγεί σε «κρυφές» αυξήσεις ή όχι τις νέες συντάξεις.

Στο μικροσκόπιο των δανειστών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων, αναμένεται να τεθεί και η πορεία υλοποίησης του νόμου Κατρούγκαλου και κυρίως οι αποκλίσεις από τους στόχους που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τα έσοδα και τις δαπάνες, καθώς διαπιστώνονται από τους δανειστές σημαντικές αποκλείσεις που αναπόφευκτα επηρεάζουν τη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό του 2018. Ήδη η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς ακόμη κι αν επιτευχθεί ο στόχος για εισπραξιμότητα κοντά στο 60%, θα δημιουργηθεί έλλειμμα της τάξης των 450 με 500 εκατ. ευρώΜάλιστα, η μέχρι σήμερα πορεία των εσόδων δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία, καθώς 16 μέρες πριν και από τη λήψη της νέας προθεσμίας πληρωμών, οι εισπράξεις βρίσκονται σημαντικά κάτω από τα 130 εκατ. ευρώ. Σε τεχνικό επίπεδο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Σήμερα, εκτός από τα τεχνικά κλιμάκια για το ασφαλιστικό, προγραμματίζεται συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου προκειμένου να συζητηθούν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με αιχμή την ελληνική πρόταση για σύναψη δανείου με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με 3 δισ. ευρώ τουλάχιστον 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Η πρόταση που επεξεργάζεται εδώ και καιρό η κ. Αντωνοπούλου ήδη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του Ευρωπαίου επιτρόπου Π. Μοσκοβισύ.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ