ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ανετη νικη της Μερκελ και ηττα Σουλτς στο Ζααρλαντ

Ανετη νικη της Μερκελ και ηττα Σουλτς στο Ζααρλαντ
To συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ κατήγαγε μια ξεκάθαρη νίκη την Κυριακή στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ζάαρλαντ, ένα τεστ για το κυβερνών CDU που αποκόμισε σημαντικά κέρδη από την κάλπη έναντι των Σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων του, οι οποίοι ήλπιζαν με τον νέο τους ηγέτη Μάρτιν Σουλτς να αυξήσουν τα ποσοστά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξασφάλισαν ποσοστό 40,4% των ψήφων σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των κρατικών τηλεοπτικών δικτύων ZDF και ARD, καταγράφοντας άνοδο άνω του 5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο το 2012.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας λίγο πάνω από το 30% των ψήφων. «Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς» παραδέχθηκε ο Μάρτιν Σουλτς. «Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας, την αλλαγή στην καγκελαρία» τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές είναι «μαραθώνιος κι όχι σπριντ».

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Αναζητείται λύση και για τον μαθηματικό τύπο στον υπολογισμό των νέων συντάξεων
Από πότε και σε ποιο ύψος. Αυτά ήταν τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν χθες, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, αναφορικά με το ασφαλιστικό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ενώ δεν εκφράστηκαν σημαντικές ενστάσεις στην εφαρμογή των όποιων μέτρων από το 2020, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την εντός τριετίας σταδιακή περικοπή των παλαιών συντάξεων, με την πίεση να αφορά στην εφάπαξ εφαρμογή.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείεται, κυρίως κατά τη διάρκεια της τεχνικής επεξεργασίας των θεμάτων, να συζητηθούν παρεμβάσεις εκτός από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς, κυρίως από την πλευρά των πιστωτών, όπως η αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, μέσα από την εκ νέου αλλαγή της βάσης υπολογισμού τους, κάτι που ζητούσε από τα περασμένα Χριστούγεννα η πλευρά των πιστωτών, προκειμένου οι εισφορές να μην υπολογίζονται επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος, αλλά επί των εσόδων αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες, αλλά και την κατάργηση των όποιων εκπτώσεων σε επιστήμονες, νέους επιχειρηματίες ή και αγρότες.

Από την ελληνική πλευρά, αναμένεται να τεθεί το θέμα της υπεραπόδοσης των επενδύσεων των Ταμείων, με την ελληνική κυβέρνηση να ελπίζει πως εάν τα στοιχεία που δείχνουν σημαντική αύξηση της περιουσίας που είναι επενδεδυμένη μέσω του Ειδικού Κεφαλαίου της Τράπεζας της Ελλάδος γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές, αναμένεται να επηρεάσουν αντίστροφα το ύψος των περικοπών. Το σκηνικό δυσκολεύει εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου Εργασίας να ορίσει τον μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των νέων συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα δώσει προσωρινή λύση, μέσω της αντικατάστασης του δείκτη ετήσιας μεταβολής μισθών με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί και από τους δανειστές, εφόσον εξετάσουν το εάν αυτό οδηγεί σε «κρυφές» αυξήσεις ή όχι τις νέες συντάξεις.

Στο μικροσκόπιο των δανειστών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων, αναμένεται να τεθεί και η πορεία υλοποίησης του νόμου Κατρούγκαλου και κυρίως οι αποκλίσεις από τους στόχους που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τα έσοδα και τις δαπάνες, καθώς διαπιστώνονται από τους δανειστές σημαντικές αποκλείσεις που αναπόφευκτα επηρεάζουν τη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό του 2018. Ήδη η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς ακόμη κι αν επιτευχθεί ο στόχος για εισπραξιμότητα κοντά στο 60%, θα δημιουργηθεί έλλειμμα της τάξης των 450 με 500 εκατ. ευρώΜάλιστα, η μέχρι σήμερα πορεία των εσόδων δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία, καθώς 16 μέρες πριν και από τη λήψη της νέας προθεσμίας πληρωμών, οι εισπράξεις βρίσκονται σημαντικά κάτω από τα 130 εκατ. ευρώ. Σε τεχνικό επίπεδο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Σήμερα, εκτός από τα τεχνικά κλιμάκια για το ασφαλιστικό, προγραμματίζεται συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου προκειμένου να συζητηθούν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με αιχμή την ελληνική πρόταση για σύναψη δανείου με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με 3 δισ. ευρώ τουλάχιστον 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Η πρόταση που επεξεργάζεται εδώ και καιρό η κ. Αντωνοπούλου ήδη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του Ευρωπαίου επιτρόπου Π. Μοσκοβισύ.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365