Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ

Την προειδοποίηση πως η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει αυτόματα εκφράζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του 2016, η οποία παραδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση«Αν δεν εξαλειφθεί η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της πολιτικής στο μέλλον και δεν αλλάξουν οι κανόνες διακυβέρνησης, η οικονομία δεν θα ανακάμψει» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, στην έκθεση. Μάλιστα, προσδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και υπογραμμίζεται ότι το 2017 άρχισε «με νέες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος», γεγονός το οποίο προαναγγέλλει ακόμη ένα δύσκολο έτος.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, το Γραφείο Προϋπολογισμού εκτιμά ότι: «Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αποτραπεί η παγίωση μίας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες επιβαρύνσεις του ιδιωτικού τομέα, μείωση των εισοδημάτων στον δημόσιο τομέα, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, έξοδο εκπαιδευμένων νέων και δυσλειτουργικές κρατικές δομές».

Σχετικά με το χρέος, επισημαίνει ότι: «Η μόνιμη λύση της βιωσιμότητάς του θα εξάλειφε ένα σημαντικό παράγοντα αβεβαιότητας για το μέλλον της οικονομίας και τις επενδυτικές προοπτικές. Παράλληλα, θα προλείαινε τον δρόμο για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, θα μείωνε τα επιτόκια δανεισμού και θα διευκόλυνε την επιστροφή στις αγορές».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, γίνεται ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό σύστημα, με το Γραφείο Προϋπολογισμού να ισχυρίζεται ότι «όσο μετατίθενται οι αναγκαίες τομές, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός» και «περιορίζονται τα περιθώρια για δίκαιη κατανομή των βαρών». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση για μία συνολική επανεξέταση της σύνθεσης των δαπανών, αξιώνοντας συστηματικότερες πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να επιτευχθούν κατά περίπτωση εξοικονομήσεις.

Όσον αφορά το φορολογικό, διαπιστώνει ότι οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα και επομένως, θολώνουν τις προοπτικές ανάπτυξης. «Με τις συνεχείς αυξήσεις φόρων πριονίζεται το κλαδί της παραγωγής και της οικονομίας» σπεύδει να αναφέρει. Τέλος, κάνοντας μνεία στα εργασιακά, ζητά παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για κήρυξη απεργίας, τις επιχειρησιακές συμβάσεις και την τήρηση της νομοθεσίας εκ μέρους των επιχειρήσεων.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ