Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΙΤΑΛΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 60η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ


Υπέρ της Ευρώπης, υπέρ μιας άλλης Ευρώπης ή εναντίον της Ευρώπης: χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη σε τουλάχιστον 6 διαφορετικές κινητοποιήσεις, στο περιθώριο των 60 ετών από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης, σε μια πόλη όπου έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Υπό τον φόβο επεισοδίων, οι αρχές ανέπτυξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σε αυτό το κλίμα και τουλάχιστον 3 λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές από τη βόρεια Ιταλία οδηγήθηκαν προς τα περίχωρα της Ρώμης προκειμένου οι επιβάτες τους να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτοτήτων και να ερευνηθούν τα οχήματα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους με κατεύθυνση το Κολοσσαίο φωνάζοντας υπέρ μιας ένωσης κρατών ελεύθερης από τείχη, από τη λιτότητα και τον ρατσισμό. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων και οργανώσεων όπως η Greenpeace.



«Βρισκόμαστε εδώ για να ζητήσουμε μια Ευρώπη που δεν θα είναι εκείνη των τραπεζών και της γραφειοκρατίας αλλά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φοιτητών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιοβάνι Ζανιέρ, 22 ετών, φοιτητής διεθνών σπουδών. Στο ίδιο σημείο, στο Κολοσσαίο συγκεντρώθηκαν αργότερα σήμερα τουλάχιστον 5.000 υποστηρικτές μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολλοί κρατούσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μεταξύ τους βρίσκονταν και Βρετανοί που τάσσονται κατά του Brexit. Στα πανό τους αναγραφόταν το σύνθημα:


«Θα είμαστε πάντα Ευρωπαίοι»
«Είναι η 60η επέτειος μιας συνθήκης που υπογράφηκε όταν ήμουν σε ηλικία 15 ετών. Είμαι παιδί του πολέμου και αυτό το μεγάλο ευρωπαϊκό κίνημα έγινε το δικό μου πολιτικό ιδεώδες» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κατρίν Σαστνέ, συνταξιούχος από το Παρίσι ηλικίας 74 ετών.
«Πιστεύουμε στην Ευρώπη επομένως επιθυμούμε να γίνει ένα σύνολο ενωμένων Κρατών» δήλωσε από την πλευρά του ο Σέρτζιο Ενρίκο, 77 ετών, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κινήματος, που ήρθε από τη Βερόνα μαζί με τη σύζυγό του.

Την ίδια στιγμή Ιταλοί πολίτες, υπέρμαχοι της εθνικής κυριαρχίας, συγκεντρώθηκαν σε ένα άλλο σημείο της πόλης κι ενώ μια διαδήλωση με το σύνθημα "Euro-stop" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νότιο τμήμα του ιστορικού κέντρου. Συνολικά, η νομαρχία ανακοίνωσε ότι ανέμενε περίπου 30.000 διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για επεισόδια. Σήμερα το πρωί η ιταλική αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρήκε στο εσωτερικό φορτηγών ρούχα με κουκούλες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μεταλλικές ράβδους, καπνογόνα. Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν κινητοποιηθεί για την περίσταση.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ