ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΟΙ «27» ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ VD

Τη Διακήρυξη  της Ρώμης υπέγραψαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι 27 ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβαν μέρος στην ιστορική Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην «αιώνια πόλη» για την συμπλήρωση των 60 ετών από την υπογραφή της ιδρυτικής συνθήκης που εδραίωσε την ευρωπαϊκή συνεργασία και αποτέλεσε προπομπό για την ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. Η υπογραφή της «Διακήρυξης της Ρώμης» έγινε στην ίδια αίθουσα του Καπιτωλίου όπου στις 25 Μαρτίου του 1957, υπεγράφη η ιστορική ιδρυτική διακήρυξη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπέγραψε τη «Διακήρυξη της Ρώμης», με την πρωτότυπη πένα, την «ίδια πένα», όπως είπε, που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου πριν από 60 χρόνια. «Υπάρχουν υπογραφές που διαρκούν», δήλωσε ο κ. ΓιούνκερΠριν από την υπογραφή, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε του ηγέτες των 27 της Ε.Ε., να «αποδείξουν ότι είναι οι ηγέτες της Ευρώπης».

«Η Ένωση μετά τη Ρώμη πρέπει να είναι, περισσότερο από πριν, μια Ένωση ίδιων αρχών, μια Ένωση με εξωτερική κυριαρχία, μια Ένωση πολιτικής ενότητας», τόνισε ενώπιον των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης, την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Το μέγα ζητούμενο παραμένει η αναζήτηση της ενότητας, καθώς η Ε.Ε. χάνει το πρώτο της μέλος μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ενώ ο ευρωσκεπτικισμός και ο λαϊκισμος κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον απόηχο της σκληρής λιτότητας που ακολουθείται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η Ευρώπη πιο πολύ από ποτέ καλείται να «εμπνεύσει» και πάλι τους πολίτες της, με τους οποίους τα κέντρα λήψεων αποφάσεων σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο μοιάζουν να έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό επαφή. Και είναι πιο εμφανές από ποτέ ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει μια «νέα αρχή» όπως επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Π. Τζεντιλόνι. Κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων και για το οποίο όλοι κάνουν υποχωρήσεις που πρέπει. Και όπως τόνισε ξεκινά μια φάση επανεκκίνησης με ορίζοντα δέκα ετών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ υπήρξε σαφής: «Η Ευρώπη δεν υπάρχει αν δεν είναι ενωμένη».





''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ