ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΔΗΜ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 2018


«Δεν υπάρχει συζήτηση για εφαρμογή μέτρων από το 2018» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Διευκρίνισε δε ότι για το 2018, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ενώ το θέμα του ΔΝΤ αντιμετωπίζεται με βάση τον «κόφτη» που θα ισχύει για τη συγκεκριμένη χρονιά.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η συζήτηση σε ό,τι αφορά στα μέτρα ξεκίνησε με σημείο εκκίνησης 2% του ΑΕΠ, αλλά αυτό το ποσοστό μπορεί να μειωθεί στην πορεία. «Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται στο πεδίο και όχι με διαρροή πληροφοριών», σχολίασε δηκτικά. Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα μέτρα από το 2019 θα έχουν αρνητικό και θετικό πρόσημο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα πιάνονται οι στόχοι.

Η κυβέρνηση εργάζεται για να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup και όπως είπε, μετά θα εξεταστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που είναι αναπόσπαστο μέρος της β’ αξιολόγησης. Μετά θα αξιολογηθεί η κατάσταση του χρέους, ώστε να έχει δυνατότητα το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά και η ΕΚΤ να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο QEΑπαντώντας σε ερώτηση υποστήριξε ότι κάποια προαπαιτούμενα μπορεί να ψηφιστούν πριν από την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας, αλλά η βασική θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα κλείσουν όλα «πακέτο» δεν αλλάζει. Σχολίασε δε ότι δεν υφίσταται θέμα για τις σχέσεις πρωθυπουργού-υπουργού Οικονομικών καθώς είναι «εξαιρετικές». Δεν θα παρασυρθούμε από διαρροές και δημοσιεύματα, υποστήριξε. «Στόχος μας να τελειώνουμε με τα προγράμματα δανεισμού και τα μνημόνια που τα συνοδεύουν».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι η αβεβαιότητα που κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν δεν βρίσκει πραγματικό αντίκρισμα. Παράλληλα, επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τα κινδυνολογικά σενάρια που καλλιέργησε. Δεν αναφέρει, όμως, ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για επιπρόσθετα μέτρα είχαν μπει στο τραπέζι από το 2015. Κατηγόρησε δε τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι κάλεσε σε υποτιμητική κερδοσκοπία κατά της χώρας. Όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά και το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και για τον λόγο αυτό θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα εξετάσει το συγκεκριμένο σχέδιο. 

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την έναρξη της δίκης για τη Siemens. Σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα Αττικής και στα δάνεια Καλογρίτσα τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη που ξεκινά έρευνα για τις τιμολογήσεις που έγιναν και σημείωσε ότι αυτό συνέβη όταν η διοίκηση της τράπεζας ήταν διορισμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ