ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η κ. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ EUROGROUP

Την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει η νηφαλιότητα και η λογική, στο αυριανό Eurogroup, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία, εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων«Παραλογισμοί πάσης φύσεως, εμμονές και εγωισμοί, πολιτικά πείσματα και εκβιασμοί, σχεδιασμοί για ολοκληρωτικά ηττημένους, δεν έχουν ούτε χώρο, ούτε χρόνο επί του προκειμένου», τονίζει.

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί και οικονομολόγοι, πρώτης γραμμής, στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή στοιχίζονται με την Ελλάδα, λέει η κ. Γεροβασίλη και αφήνει αιχμές για τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις: «Όσον αφορά αυτούς που επιμένουν, ως τέττιγες το φθινόπωρο, να επαναλαμβάνουν με τη μονότονη κουστωδία τους τα περί Grexit, να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και μετά από μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση».

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, απαντά ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά μέτρα, επιδιώκοντας μια συμφωνία σε όλο το πακέτο. «Αν η ελληνική κυβέρνηση κρατάει αυτή τη διαπραγματευτική στάση, τηρώντας κάποιες σταθερά αμετακίνητες κόκκινες γραμμές, είναι γιατί θέλουμε πράγματι να βγούμε από αυτή την κατάσταση με την κοινωνία όρθια», απαντά η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει ουσιαστικές τις θετικές αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στο πεδίο της οικονομίας και τονίζει ότι είναι θέμα χρόνου να αποτυπωθούν και στη ζωή των πολιτών, καταρχήν στους ασθενέστερους. «Οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουν μέρα τη μέρα ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο και αγρυπνούν να αποτρέψουν τα σχέδια όσων καιροφυλακτούν να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς που χρεοκόπησε τη χώρα», δηλώνει χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

Ερωτηθείσα για το αν η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αν αυτό απαιτεί ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες απαντά: «Η χώρα έχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάτασης, το οποίο εκφράζεται στην προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ»,  ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι κατηγορηματική: «Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και ως εκ τούτου νομιμοποιείται να εξαντλήσει την τετραετία».

Εξάλλου, εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή το ταξίδι στο Βερολίνο και χαρακτηρίζει «αδιανόητο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας ευρωπαϊκής χώρας, να συνομιλεί με πρόεδρο κυβερνώντος κόμματος και αρχηγό κυβέρνησης στο εξωτερικό, με μοναδικό σκοπό να διαβάλλει την κυβέρνηση της ίδιας του της χώρας». «Ακυρώνοντας κάθε λογική, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι για τις "υπερβολικές απαιτήσεις" των δανειστών φταίμε εμείς», τονίζει η κ. Γεροβασίλη και συμπληρώνει: «Τι άλλο έκανε ο αρχηγός της Ν.Δ. στη Γερμανία; Εμφανίστηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργός, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν είναι κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Κι ενώ κατηγόρησε για τα πάντα την ελληνική κυβέρνηση, μιλώντας για επτά χρόνια κρίσης λες και αυτός είναι άμοιρος ευθυνών ως υπουργός, για τις εκλογές που εδώ ζητά κάθε τρεις και λίγο, ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν είπε κουβέντα».

Αναφορικά με την απογοήτευση των πολιτών, όπως κατεγράφη στην τελευταία δημοσκόπηση, δήλωσε σκωπτικά: «Η Ν.Δ. διεκδικεί την εξουσία με δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξουσία με την ψήφο των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια η Ν.Δ. κέρδισε όλες τις δημοσκοπήσεις και έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους». 

Σε ερώτηση εάν η δημόσια διοίκηση μπορεί να καταστεί πιο φιλική για τους πολίτες ή αν εξακολουθεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του πελατειακού κράτους, απαντά: «Είμαστε στο στάδιο υλοποίησης και σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών θα είναι ορατά στον κάθε πολίτη». Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογραμμίζει ότι μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία με τα νέα ψηφιακά συστήματα που προωθούνται και επαναλαμβάνει ότι ο στόχος παραμένει η οριστική κατάργηση των πελατειακών σχέσεων.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ