ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας» εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ πρέπει να επανεξετάσει τις προβλέψεις του. «Η ελληνική πλευρά, όπως και τα εμπλεκόμενα μέρη, εργάζεται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως το ΔΝΤ θα πρέπει να επανεξετάσει τις προβλέψεις του αντιστοιχίζοντάς τες με την πραγματικότητα και τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που υπεραποδίδει, πράγμα που επιβεβαιώνει επισήμως η Κομισιόν» ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.
Βασικό ζητούμενο, όπως σημείωναν, είναι η επίτευξη μιας επί της αρχής συμφωνίας για το δημοσιονομικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος και εφόσον επιτευχθεί αυτό «με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και σε τεχνικό επίπεδο».Οι κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι «έχει καταστεί σαφές, όπως και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε, ότι τυχόν καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελος ούτε της Ελλάδας αλλά ούτε και της Ευρώπης».
Σχολιάζοντας τέλος τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ανέφεραν: «Η προοπτική κλεισίματος της αξιολόγησης και επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν το έωλο του καταστροφολογικού αφηγήματος της Ν.Δ. και αφήνουν τον κ. Μητσοτάκη έκθετο μπροστά σε ένα νέο στρατηγικό αδιέξοδο. Και όλα αυτά είναι εμφανή».

Τριημερος πυρετος διαβουλευσεων εν οψει Eurogroup 

Εν τω μεταξύ, εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να υπάρξει προσέγγιση των δύο πλευρών μέχρι το Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να είναι σε θέση αυτό να καθορίσει ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η συνολική απόφαση σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται πάντως στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης με γνώση των συζητήσεων που γίνονται, ωστόσο διευκρίνισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των συζητήσεων που εξελίσσονται ικανοποιητικά και θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Πάντως, η κυβέρνηση κάνει σκληρό «παζάρι» για το αφορολόγητο όριο, η οποία αρνείται τη μείωσή του χωρίς να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα ελάφρυνσης των φορολογουμένων. Όπως ξεκαθαρίζουν από το οικονομικό επιτελείο, για να προχωρήσει η μείωση της έκπτωσης φόρου που ισχύει σήμερα οι δανειστές θα πρέπει να δεσμευτούν ότι εάν και πάλι πέσουν έξω στους υπολογισμούς τους και υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων και τα επόμενα χρόνια, τότε η κυβέρνηση, χωρίς την προηγούμενη άδειά τους, θα μπορεί να προχωρήσει στη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά μία μονάδα ή στην ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ ή και στη μείωση των συντελεστών των επιχειρήσεων καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών.

Από την άλλη πλευρά, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγες ημέρες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Οι δύο ισχυρές γυναίκες, συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Το δημοσίευμά αναφέρει ότι η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο πως θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό. Σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, συμφωνήθηκε να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν από το 2018, δηλαδή αφότου παρέλθουν γερμανικές εκλογές.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ