ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια
Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές, ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Αντίθετα υπήρξε συμφωνία στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου.
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

«Πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή στην «ώρα του πρωθυπουργού» σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.
Από τη Ν.Δ., ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον κατηγόρησε, ότι μόνο μαθήματα λαϊκισμού μπορεί να δίνει και όχι να κάνει κηρύγματα πατριωτισμού, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκανε λόγο για «αυταπάτες της κυβέρνησης που έγιναν υποχωρήσεις» και ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, μίλησε για παραδοχή τέταρτου μνημονίου.

«Άκουσα με έκπληξη ένα κήρυγμα περί πατριωτισμού και αξιοπρέπειας από τον πρωθυπουργό. Και αναρωτιέμαι με τι θράσος μπορεί να επικαλείται σήμερα αυτές τις έννοιες; Όταν ο ίδιος έχει αποδειχθεί ένας πρωθυπουργός ''φαντομάς''; Που μεταβαίνει στο Παρίσι και συναντά τραπεζίτες χωρίς να το γνωρίζουν οι υπουργοί του και οι υπηρεσίες. Που λέει ναι σε όλα και δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή που έχει θέσει και να μην την έχει διαγράψει. Που έφερε το τρίτο μνημόνιο και υποθήκευσε 4 γενιές. Δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Μαθήματα λαϊκισμού, μόνο αυτό μπορεί να διδάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη συζήτηση επερώτησης της Ένωσης Κεντρώων για τα αποτελέσματα του Eurogroup.Αμφιβολίες για το πότε, πώς αλλά και εάν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση εξέφρασε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι με την σημερινή κυβέρνηση, η χώρα βουλιάζει συνολικά στο τέλμα της παρακμής, ενώ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές. «Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Μέτρα που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους. Η αλήθεια είναι ότι οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της ελάφρυνσης του χρέους, στόχοι απαραίτητοι για να αποφύγουμε ένα τέταρτο μνημόνιο, χάνονται από τον ορίζοντα» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεσμεύει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα, αντί να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων, ώστε να αναπνεύσει η οικονομία. 
Όπως τόνισε: «Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ωφελούνται από τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» και πρόσθεσε ότι αν από πέρυσι η χώρα είχε αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, «τώρα δεν θα συζητούσαμε καν για νέα μέτρα, δεν θα χρειαζόταν. Γιατί θα είχε ήδη υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και η πατρίδα μας θα έκανε μια νέα αρχή».

Όπως είπε το ζήτημα δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση, αλλά όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών και επανέλαβε ότι η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. «Οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα» σημείωσε. Υπογράμμισε ότι δεν χαίρεται με την αποτυχία της κυβέρνησης ούτε επενδεύει σε αυτή. «Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποδέχθηκε την προληπτική νομοθέτηση και προσπαθεί αυτό να το παρουσιάσει ως επιτυχία και πρόσθεσε ότι «οι αυταπάτες της κυβέρνησης έγιναν υποχωρήσεις».

«Απολογία της ήττας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση» χαρακτήρισε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ«Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι υποχώρησε ατάκτως  από όλες τις ''κόκκινες γραμμές'' του. Έχει ήδη δεχθεί προκαταβολικά την μείωση των συντάξεων, του αφορολόγητου, και την αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε παράλληλα τον Πρωθυπουργό ότι «προφασίζεται την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, αποκρύπτοντας ότι ο όρος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 συνεπάγεται άγρια λιτότητα και νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υποστήριξε ότι το συμπέρασμα από αυτά που είπε σήμερα ο πρωθυπουργός είναι ότι 31/12/2018 τελειώνει το 3ο μνημόνιο και από 1/1/2019 αρχίζει το 4ο μνημόνιο. «Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει ποια μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή και αν θα αφορούν ασφαλιστικό, αφορολόγητο, εργασιακά και ομαδικές απολύσεις», σημείωσε.


«Τα σκηνοθετημένα σίριαλ της κυβερνητικής προπαγάνδας και σήμερα ξανά από το βήμα της Βουλής αφήνουν παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, για την πρωινή ομιλία του Πρωθυπουργού.


Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας: «Ο λαός ματώνει καθημερινά με τα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πληρώνοντας όχι ένα, αλλά πάρα πολλά ευρώ, πέρα από τη συνεχιζόμενη απώλεια εισοδήματος». «Το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, επιλέγουν να βρίσκονται κυρίως στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, για την πραγματική ενημέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων για όσα συμβαίνουν εντός της βουλής, από όλους τους συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας», πρόσθεσε.

''The New Daily Mail'' 

Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365