ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ «ΤΡΩΝΕ» ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Οι φόροι «τρώνε» τα υπόλοιπα των καταθέσεων ενώ το «φρέσκο» χρήμα που επέστρεψε σταδιακά από το περασμένο καλοκαίρι στις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι ελεύθερο περιορισμών, λόγω της αβεβαιότητας «φεύγει» και πάλι για τράπεζες του εξωτερικού. Αποτέλεσμα είναι το τραπεζικό σύστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου να μετράει απώλειες της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, καθώς «χάνει» περίπου το 30% των καταθέσεων που προσέλκυσε ως «νέο χρήμα» το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πέρυσι οι τράπεζες κατέγραψαν αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων κατά 4,2 δισ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπά τους αυξάνονταν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου κατά 770 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο το μήνα. Και στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν χρήματα που παρέμεναν αποθησαυρισμένα σε στρώματα και θυρίδες. Όμως η επιστροφή των καταθέσεων ανακόπηκε καθώς επανήλθαν και πάλι στο προσκήνιο η αβεβαιότητα σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι συζητήσεις περί Grexit και δραχμής όπως λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας επισημαίνοντας ότι: «Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου υπήρχε μια σταθερή τάση επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες. Ήταν χρήματα που κρύβονταν σε στρώματα και θυρίδες. Η τάση αυτή ανακόπηκε μόλις άρχισαν τα προβλήματα στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Και τον Ιανουάριο δεν μπήκαν νέες καταθέσεις στο σύστημα, αντίθετα το λεγόμενο ''νέο χρήμα'' έφυγε».

Μάλιστα όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές τον Ιανουάριο ακόμη και οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής δεν καταθέτουν το σύνολο των εισπράξεων αλλά προτιμούν να το φυλάσσουν σε θυρίδες και χρηματοκιβώτια. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη το 30% του «φρέσκου» χρήματος που είχε μπει στα γκισέ το δεύτερο εξάμηνο του 2016 κατευθύνεται και πάλι σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων εξωτερικού. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι τράπεζες προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις καταθέσεις του νέου χρήματος τις πριμοδότησαν με επιτόκια της τάξης του 1% όταν τα επιτόκια για το «παλαιό» χρήμα ήταν χαμηλότερο του 0,5%Παράλληλα ένα μέρος των κεφαλαίων αυτών χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμές δανείων, καθώς η πρόωρη ολική ή μερική αποπληρωμή επιτράπηκε τον περασμένο Ιούλιο ταυτόχρονα με την απελευθέρωση από περιορισμούς του «νέου» χρήματος. Την ίδια ώρα οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές «ροκανίζουν» τα συρρικνωμένα υπόλοιπα των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
''ΕΘΝΟΣ''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ