ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μακρον: οταν Γαλλια και Γερμανια μιλουν με μια φωνη, η Ευρωπη μπορει να προοδευσει

Μακρον: οταν Γαλλια και Γερμανια μιλουν με μια φωνη, η Ευρωπη μπορει να προοδευσει
Όταν η Γαλλία και η Γερμανία μιλούν με μία φωνή, τότε η Ευρώπη μπορεί να προοδεύσει, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου την οποία δίνει, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. «Δεν φτάνει φυσικά μόνον αυτό, αλλά είναι σίγουρα αναγκαίο», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ζήτημα λίγων χωρών, αλλά κοινή πρόκληση για όλους μας, η οποία απαιτεί και κοινή απάντηση και δράση». Πλέκοντας το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ «έχει λάβει το τελευταίο διάστημα αποφάσεις που απαιτούν θάρρος».
Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν είναι δυνατόν να μην σέβεσαι την Αγιά Σοφιά και να θεωρείς την ευρωπαϊκή σου προοπτική ανοιχτή.

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ «ΤΡΩΝΕ» ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Οι φόροι «τρώνε» τα υπόλοιπα των καταθέσεων ενώ το «φρέσκο» χρήμα που επέστρεψε σταδιακά από το περασμένο καλοκαίρι στις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι ελεύθερο περιορισμών, λόγω της αβεβαιότητας «φεύγει» και πάλι για τράπεζες του εξωτερικού. Αποτέλεσμα είναι το τραπεζικό σύστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου να μετράει απώλειες της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, καθώς «χάνει» περίπου το 30% των καταθέσεων που προσέλκυσε ως «νέο χρήμα» το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πέρυσι οι τράπεζες κατέγραψαν αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων κατά 4,2 δισ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπά τους αυξάνονταν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου κατά 770 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο το μήνα. Και στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν χρήματα που παρέμεναν αποθησαυρισμένα σε στρώματα και θυρίδες. Όμως η επιστροφή των καταθέσεων ανακόπηκε καθώς επανήλθαν και πάλι στο προσκήνιο η αβεβαιότητα σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι συζητήσεις περί Grexit και δραχμής όπως λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας επισημαίνοντας ότι: «Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου υπήρχε μια σταθερή τάση επιστροφής καταθέσεων στις τράπεζες. Ήταν χρήματα που κρύβονταν σε στρώματα και θυρίδες. Η τάση αυτή ανακόπηκε μόλις άρχισαν τα προβλήματα στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Και τον Ιανουάριο δεν μπήκαν νέες καταθέσεις στο σύστημα, αντίθετα το λεγόμενο ''νέο χρήμα'' έφυγε».

Μάλιστα όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές τον Ιανουάριο ακόμη και οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής δεν καταθέτουν το σύνολο των εισπράξεων αλλά προτιμούν να το φυλάσσουν σε θυρίδες και χρηματοκιβώτια. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη το 30% του «φρέσκου» χρήματος που είχε μπει στα γκισέ το δεύτερο εξάμηνο του 2016 κατευθύνεται και πάλι σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων εξωτερικού. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι τράπεζες προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις καταθέσεις του νέου χρήματος τις πριμοδότησαν με επιτόκια της τάξης του 1% όταν τα επιτόκια για το «παλαιό» χρήμα ήταν χαμηλότερο του 0,5%Παράλληλα ένα μέρος των κεφαλαίων αυτών χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμές δανείων, καθώς η πρόωρη ολική ή μερική αποπληρωμή επιτράπηκε τον περασμένο Ιούλιο ταυτόχρονα με την απελευθέρωση από περιορισμούς του «νέου» χρήματος. Την ίδια ώρα οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές «ροκανίζουν» τα συρρικνωμένα υπόλοιπα των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
''ΕΘΝΟΣ''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ