ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΙΒΕΝ ΜΝΟΥΤΣΙΝ: ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Handelsblatt: Έτοιμη για ελάφρυνση χρέους 
υπό όρους η Μέρκελ
Η ελληνική κρίση είναι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκό πρόβλημα, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.
Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, προφανώς τον πρώτο λόγο για το ζήτημα, τον έχουν οι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με τη WSJ, οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη, δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ενθαρρύνει το Ταμείο να διατηρήσει τη σκληρή του γραμμή σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κρατώντας το εκτός του τρίτου ελληνικού προγράμματος, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, το οποίο αντιμετωπίζει πιέσεις από την Γερμανία να στηρίξει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με νέα χρηματοδότηση. Η WSJ παρατηρεί πως αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη για τη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης.


Handelsblatt: Έτοιμη για ελάφρυνση χρέους υπό όρους η Μέρκελ

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανίδα καγκελάριος θα δεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εφόσον η Αθήνα νομοθετήσει τα πρόσθετα μέτρα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πληροφορίες από τη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν ΛαγκάρντΠαρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων της Άγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ στην καγκελαρία, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε το ελληνικό ζήτημα, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ότι είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις ζητούμενες από το Ταμείο ελαφρύνσεις στο ελληνικό χρέος.

Όπως σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ: «Ουσιαστικά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν ήδη συμφωνήσει τον περασμένο Μάιο ότι μετά το τέλος του προγράμματος βοήθειας το καλοκαίρι του 2018 θα προβούν σε νέα ελάφρυνση των όρων των δανείων βοήθειας εφόσον είναι απαραίτητο». Αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει, υπογραμμίζει η εφημερίδα, για να προσθέσει ωστόσο ότι: «Η καγκελάριος φαίνεται πρόθυμη να εκπληρώσει μια επιθυμία του ΔΝΤ: Τα πιθανά μέτρα για το χρέος πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθούν κιόλας σύντομα, ακόμη κι αν εφαρμοστούν μόλις το καλοκαίρι του 2018 και ως εκ τούτου μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές».


Συμφωνία Μέρκελ - Λαγκάρντ για πίεση στον Τσίπρα

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Μέρκελ και η Λαγκάρντ καθόρισαν και τη σειρά των επικείμενων βημάτων. Αυτή προβλέπει ότι «πρώτα πρέπει η Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις: Η κυβέρνηση στην Αθήνα σε καμία περίπτωση δεν έχει εκπληρώσει όλους τους υπεσχημένους όρους. Και θα πρέπει επιπρόσθετα να ψηφίσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ το 2019 και 2020». 

Όπως επισημαίνει το άρθρο, το εύρος των μεταρρυθμίσεων, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις συντάξεις,  παραμένει ακόμη επίμαχο μεταξύ των δανειστών και της Ελλάδας. Τη Δευτέρα η τρόικα πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα και να διαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες, σημειώνεται. «Τώρα θα πρέπει να ενταθεί η πίεση στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να εκπληρώσει όλους τους όρους. Σε αυτό συμφώνησαν η Μέρκελ και η Λαγκάρντ», γράφει η Handelsblatt

Μόνο όταν η Αθήνα έχει τελειώσει με τις μεταρρυθμίσεις και έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα συγκεκριμενοποιηθούν οι χειρισμοί που αφορούν το χρέος, συνεχίζει η εφημερίδα του Ντύσελντορφ, σημειώνοντας ότι η καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρονται να έχουν συζητήσει ήδη πιθανά μέτρα για το χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση «μπορεί να φανταστεί μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων σε έναν ορισμένο βαθμό. Επιφυλάξεις υπάρχουν σε ό,τι αφορά τη μείωση των επιτοκίων. Κατά την άποψη του Βερολίνου δεν είναι δυνατό να περιοριστεί το ύψος των επιτοκίων. Διότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα είδος μεταφοράς κεφαλαίων των κρατών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα».

Bild: Δεν θα καταφέρουν ποτέ;

Σε δημοσίευμά της στο μεταξύ η εφημερίδα Bild διερωτάται με περιπαικτικό ύφος για την Ελλάδα: «Δεν θα καταφέρουν ποτέ;». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Περί τα 32 δισ. ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από το τρίτο πακέτο βοήθειας. Σε ανταπόδοση η χώρα επρόκειτο να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ωστόσο μια νέα μελέτη δείχνει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αμέλεια».

Η Bild επικαλείται στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ΙΝΕΡΠ της Αθήνας, σημειώνοντας ότι: «Από τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν έως το τέλος του 2016 το κοινοβούλιο δεν ψήφισε καν τα δύο τρίτα (59%). Στην πραγματικότητα μάλιστα εφαρμόστηκε μόλις περίπου το 30%». «Γίνονται ελάχιστα πράγματα και πολλά πράγματα γίνονται υπερβολικά αργά», δήλωσε σε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΙΝΕΡΠ Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις».
ΑΜΠΕ/D.Welle

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ