Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ Κ.Ε. ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Με υψηλούς τους τόνους έναντι των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ αναμένεται στις 11:00 η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με το προγραμματισμό, οι εργασίες της Κ.Ε. που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 15:30Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει για μια ακόμη φορά πολιτική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μακριά από τις «παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος η χθεσινή δήλωση του Γ. Ντέισελμπλουμ ότι υπάρχει έδαφος να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα «δεν απηχεί πλήρως την πραγματικότητα» αφού δεν υπήρξε συμφωνία με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών όλη η συζήτηση και φυσικά οι τελικές αποφάσεις να παρθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. Απαίτηση που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν δέχθηκαν με δεδομένο ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν σαφείς εντολές με βάση τις απαιτήσεις των θεσμών, τις οποίες η Αθήνα έχει απορρίψει, και τίποτε άλλο πέραν αυτών.
Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών, ενώ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.  


Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Από την άλλη πλευρά, η ώρα… Βερολίνου σήμανε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το επόμενο τριήμερο θα έχει ίσως την πιο δύσκολη «εκτός έδρας» αποστολή του από τη στιγμή που επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Στον απόηχο της υπό εξέλιξη κρίσιμης διαπραγμάτευσης, αφού δεν υπήρξε συμφωνία με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει προετοιμασμένος για τα δικά του σημαντικά στοιχήματα, με δύο πολύ σημαντικά τετ α τετ, τη Δευτέρα με την Άγκελα Μέρκελ και την Τρίτη με τον Βόλφγκραντ ΣόιμπλεΤην Καγκελάριο θα την συναντήσει για τέταρτη φορά και για πρώτη πάντως επί γερμανικού εδάφους, ενώ με τον «σκληρό» Γερμανό υπουργό Οικονομικών θα είναι η πρώτη επαφή του.

Στο γαλάζιο επιτελείο είναι ικανοποιημένοι από την προετοιμασία που έχει γίνει για το ταξίδι στο Βερολίνο, με τον κ. Μητσοτάκη να έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα «όπλα» προκειμένου να πείσει τους συνομιλητές του σχετικά με το εθνικό σχέδιο της Ν.Δ. για έξοδο της χώρας από την κρίση. Ως παραδείγματα, θα φέρει το μοντέλο που ακολούθησαν η Ιρλανδία και η Κύπρος, οι οποίες κατάφεραν, μετά τις μεγάλες δυσκολίες, να βγουν από τα μνημόνιαΘα καταστήσει δε ξεκάθαρο ότι η σημερινή εικόνα της Ελλάδος δεν χαρακτηρίζει το μέλλον και τις προοπτικές της πατρίδας μας. Αντίθετα, θα προσπαθήσει να πείσει ότι, με τις σωστές κινήσεις, η χώρα μας θα καταφέρει να αποκτήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, μεταβαίνει στη γερμανική πρωτεύουσα με τέσσερα κυρίαρχα μηνύματα που θα εκπέμψει προς τους συνομιλητές του, τα τρία για την οικονομία και το τέταρτο για το προσφυγικό:

1. Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Όπως θα πει, μετά από επτά πολύ δύσκολα χρόνια, η χώρα πρέπει να βγει από το σκοτεινό τούνελ. Κάτι που θα επιτευχθεί σε αγαστή συνεργασία με τους εταίρους, οι οποίοι άλλωστε μόνο κερδισμένοι θα βγουν από την ευρωπαϊκή συνοχή σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία. 

2. Να ακούσουν με προσοχή και χωρίς προκαταλήψεις το πολιτικό αφήγημα που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφορικά με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%. Πρόκειται για ένα σχέδιο με εμπροσθοβαρείς αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, το οποίο θα στηρίζεται στις μεταρρυθμίσεις και σε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, με κυρίαρχη πρόταση τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, αλλά και παράλληλο περιορισμό των δημοσίων δαπανών, ως ισοδύναμα μέτρα. Η συγκεκριμένη πολιτική, όπως θα διαβεβαιώσει, δεν θα έχει καμία επίπτωση στο έλλειμμα ενώ θα προωθηθούν όλες οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

3. Να δοθεί στην ελληνική οικονομία ο αναγκαίος δημοσιονομικός «αέρας», με τον οποίο θα επιτευχθεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά τα επόμενα χρόνια. Για να το κατορθώσει η χώρα μας αυτό, όπως θα υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης, προϋπόθεση είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, την οποία -λένε στη αξιωματική αντιπολίτευση- μόνο μια κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να πετύχει.

4. Να προσφερθεί μεγαλύτερη στήριξη στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τη διαχείριση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Η καλύτερη φύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, κατά την οδό Πειραιώς, είναι καθήκον της ίδιας της Ελλάδας, ενώ πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι, ως χώρα, θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη διαχειριστική επάρκεια στην υλοποίηση των σχετικών συμφωνιών. Παράλληλα, θα πει ότι η Ε.Ε. οφείλει να στηρίξει υλικά και πολιτικά την Ελλάδα και ειδικά τις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, «ως συνήθως, με τη γλώσσα της αλήθειας» και χωρίς να αλλάζει την ρητορική του στο εξωτερικό σε σχέση με το εσωτερικό. Επίσης, απορρίπτουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες ότι στόχος του ταξιδιού του προέδρου της Ν.Δ. είναι να λάβει το «πράσινο φως» από τους Γερμανούς για τις περαιτέρω δικές του ενέργειες. Εκτίμηση του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι, υπό την κατάλληλη επιχειρηματολογία, θα υπάρξει κατανόηση από τους πιστωτές και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα τεθούν και πάλι επί τάπητος.

Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν στο Βερολίνο, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Μιχάλης Μπεκίρης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, η αν. εκπρόσωπος Κύρα Κάπη, ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οικονομικός σύμβουλός του Στέλιος Πέτσας, ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της Ν.Δ. Γιάννης Σμυρλής, ο σύμβουλός του κ. Μητσοτάκη για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Θανάσης Μπακόλας.

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ