Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το ελληνικό πρόγραμμα θα τερματιστεί, αν το ΔΝΤ αποχωρήσει απ’ αυτό, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα. «Ο κ. Σόιμπλε έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα βοήθειας θα τερματιστεί, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει» τόνισε, ενδεικτικά, ο Γερμανός αξιωματούχος. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία και την πίστη πως «το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σημειώνεται ότι σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εξετάσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δίχως ωστόσο, να αναμένεται απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στο πρόγραμμα. Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, με τους ιθύνοντες του Ταμείου να αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις τόσο με τους Ευρωπαίους, όσο και με την Αθήνα. 
Κατά καιρούς, ο κ. Σόιμπλε έχει υποστηρίξει ότι τυχόν αποχώρηση του ΔΝΤ αλλάζει τα δεδομένα και θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα, αφού πρώτα ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ψέμα ολκής αποδείχθηκε το επιχείρημα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούσε και ως απειλή, ότι σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, η παραμονή της Γερμανίας σ’ αυτό θα αποφασιζόταν από την γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή. Τελικώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η Ομοσπονδιακή υπηρεσία της Μπούντεσταγκ, σε σχετική ερώτηση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: 

«Από την άποψη του δικαίου συμμετοχής, σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο περί χρηματοδοτικής συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM-Finanzierungsgesetz, ESMFinG), η μη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν καθιστά ωστόσο άμεσα αναγκαία την ενασχόληση της Ολομέλειας της ομοσπονδιακής Βουλής με το ζήτημα». Αυτό σημαίνει επί του πρακτέου, την συμμετοχή της Γερμανίας στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ