Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΤΖΙΑΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ν' ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ

«Κάθε υπουργείο έχει ένα μέσο με το οποίο δρα, το δικό μας μέσο λέγεται διπλωματία και διαπραγμάτευση. Η χώρα είναι καλά όταν το δικό μας το μέσο, η διπλωματία και η διαπραγμάτευση, είναι το μέσο με το οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ ΑLPHA αναφερόμενος στην Τουρκία και την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις σχέσεις των δύο χωρών. «Η δική μας φροντίδα είναι οι γείτονές μας να καταλάβουν ότι χρειάζονται σχέσεις καλής γειτνίασης στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και ότι δεν πρέπει να βγάζουν την εσωτερική τους κρίση προς τα έξω» είπε, προσθέτοντας σχετικά με τις προκλήσεις ότι οι Τούρκοι αντιδρούν κατ΄ αυτό τον τρόπο λόγω εσωτερικών αναγκών, «να κατηγορούν κάποιους γείτονές τους, αλλά δεν είναι η καλύτερη συμπεριφορά».

Ερωτηθείς σχετικά με την αποκλιμάκωση της έντασης, ο κ. Κοτζιάς υπενθύμισε ότι η ένταση στο Αιγαίο δεν είναι η μεγαλύτερη που είχαμε ποτέ, επανάλαβε ότι στην εποχή Ερντογάν δεν είχαμε θερμά επεισόδια στο Αιγαίο και τόνισε την ανάγκη να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, τα «κανάλια επαφής», ώστε να μην προκύψει από ατύχημα ένα θερμό επεισόδιο. Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πολύπλευρα τις σχέσεις μας με την Τουρκία, οικονομικές, πολιτικές, διαβουλεύσεις, επισημαίνοντας ότι «σε αυτό τον τομέα εμείς δεν κάνουμε καθόλου πίσω, και παρά τα όσα συνέβησαν στη γείτονα χώρα εξακολουθούμε να φροντίζουμε να είναι αυτοί οι δίαυλοι ανοιχτοί, ώστε όσο το δυνατό να πέσουν οι τόνοι».

«Οι Τούρκοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είμαστε οι καλύτεροι γείτονες που μπορούν να έχουν» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και εξήγησε ότι ένας τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τη νευρικότητα της Τουρκίας είναι ότι πρέπει να αντιληφθεί και, συχνά αντιλαμβάνεται, ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης με την Ελλάδα είναι και οι μόνες στις οποίες μπορεί να έχει αυτή την περίοδο. Παράλληλα αποσαφήνισε ότι «εμείς έχουμε καταστήσει γνωστό σε όλους τους συμμάχους μας και εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι καμιά φορά η Τουρκία συμπεριφέρεται με μια νευρικότητα που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες φυσιολογικής ανάπτυξης των διμερών σχέσεων».

«Θα έλεγα ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει ανάγει το εσωτερικό πραξικόπημα στο κριτήριο του άπαντος» είπε ο κ. Κοτζιάς, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα από την αρχή καταδίκασε το πραξικόπημα στην Τουρκία και υπερασπίζεται παγκοσμίως την άποψη της υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη σαφή διάκριση εξουσιών που ευτυχώς, όπως είπε, έχουμε στην Ελλάδα και οφείλουμε να γίνεται σεβαστή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα 

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την χθεσινή επίσκεψη Μέρκελ στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την άποψη ότι «είναι καλό όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να κρατούν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία, να συζητούν με την Τουρκία όλα τα προβλήματα ή και τις πιθανές λύσεις που υπάρχουν μπροστά μας, χωρίς όμως να κάνουν και δεν νομίζω ότι έγινε, υποχώρηση από τις αρχές του κράτους Δικαίου της Ευρώπης».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ