ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ «ΒΛΕΠΕΙ» Η ΜΕΡΚΕΛ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της Ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη γι' αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.

«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος». Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ύστερα από δήλωση εμπορικού συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.


«Δεν αρκούν οι δηλώσεις από τις ΗΠΑ»

Εν τω μεταξύ, σαφή μηνύματα προς τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να στείλει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας στο ξεκίνημα της 53ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.  Η Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν έδειξε κατανόηση και διάθεση ευθυγράμμισης με τις αμερικανικές απαιτήσεις για αύξηση της ευρωπαϊκής συμβολής στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, απευθυνόμενη προς τη Ουάσιγκτον την προειδοποίησε να μην προβεί σε «μονομερείς ενέργειες» στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, διμερείς συνεννοήσεις με τη Ρωσία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους νατοϊκούς εταίρους, ενώ τόνισε ότι ο καταμερισμός των βαρών εντός του διεθνούς οργανισμού δεν είναι απλά και μόνο ζήτημα χρημάτων.

Επίσης, για σημαντική συνεργασία με τη Μόσχα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία. «Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε η Μέρκελ, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, όπως προαναφέρθηκε.

Η Μέρκελ, η οποία έχει επικρίνει την αμερικανική απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, υπογράμμισε ότι το ίδιο το Ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από Αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024, δήλωσε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αλλά πρόσθεσε πως είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το πρόβλημα των πλαστών ειδήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη. «Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας», δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων. «Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας», πρόσθεσε


«Απαραίτητη» η αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Ζαν-Μαρί Γκένο, διευθύνοντα σύμβουλο της οργάνωσης πρόληψης και αντιμετώπισης κρίσεων International Crisis Group, απαιτείται συνεργατικό πνεύμα στη διεθνή πολιτική. Όπως επισήμανε στην D.Welle: «Είναι ουσιαστικό σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει παγκόσμια ζητήματα να υπάρχει συνεργατική διαχείριση, είναι απαραίτητο. Τουλάχιστον να υπάρχει διάλογος. Αυτός είναι η αρχή για την εξεύρεση κοινού εδάφους εφόσον αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμη».

Ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας, που συμμετέχει στις εργασίες της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, αναμένει από την αμερικανική πλευρά να ανοίξει τα «χαρτιά» της στο ζήτημα της διεθνούς συνεργασίας. «Ελπίζω να εμπλακούν σε μια συζήτηση διότι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από δηλώσεις. Χρειαζόμαστε διάλογο. Νομίζω ότι οι εκπρόσωποι που θα έρθουν εδώ θέλουν μάλλον να δώσουν νέες διαβεβαιώσεις στους Ευρωπαίους, αλλά πρέπει να υπάρξει σαφήνεια για το είδος της αμερικανικής εμπλοκής στην Ευρώπη».


Ο Ζαν-Μαρί Γκένο επιχείρησε τέλος να φέρει προ των ευθυνών της και την Ευρώπη, ασκώντας μάλιστα κριτική για την πολιτική της στο πεδίο της άμυνας. Όπως σχολίασε: «Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι επί σειρά ετών δεν επέδειξαν τη δέουσα σοβαρότητα στο θέμα της άμυνας. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες, δεδομένων όλων των απειλών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη».
ΑΜΠΕ/Reuters/D.Welle

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ