Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΚΚΕ για αύξηση κατώτατου μισθού: Συγκάλυψη στην πραγματική ληστεία σε βάρος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την αγανάκτησή τους για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, «που με αυταρχισμό δημεύει το εισόδημα του επιστημονικού κόσμου και τινάζει στον αέρα τις συντάξεις του» και την αγωνία τους για το μέλλον τους εξέφρασαν σήμερα δεκάδες γιατροί, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που συμμετείχαν στην πανιατρική συγκέντρωση -ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


«Κηδεία των Ελλήνων γιατρών και επιστημόνων», αναγραφόταν στο φέρετρο που είχε τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα που διεξαγόταν η ημερίδα. Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, οι γιατροί έκαναν λόγο για «δήμευση του εισοδήματος του επιστημονικού κόσμου», υποστηρίζοντας ότι «ο νέος νόμος οδηγεί στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, ενώ συγχρόνως απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών».
Οι γιατροί αποφάσισαν συστράτευση όλων των επιστημόνων ενάντια στο «ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νέο σύστημα», ζήτησαν την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστεί αυτός «ο άδικος και κοινωνικά ανάλγητος νόμος», που επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, ενώ κηρύττει τον πόλεμο στους νέους οδηγώντας τους στην ξενιτιά. 

«Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται ένας νόμος, τόσο μεγάλης σημασίας, χωρίς να έχει γίνει αναλογιστική μελέτη. Το νέο σύστημα που ξεκινά με έλλειμμα 1 δισ., δημιουργεί τεράστια αβεβαιότητα και κοινωνική ασφυξία, ενώ δυναμιτίζει τις συντάξεις χωρίς καμία προοπτική. Πρόκειται για ένα πρόχειρο και θνησιγενές μόρφωμα, το οποίο δεν προβλέπει μεταξύ άλλων τι θα συμβεί μετά το 2018» , ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς οικονομολόγος πρώην γεν. γραμματέας Κοιν. Ασφαλίσεων. Θέμα την «Κρίση του ασφαλιστικού συστήματος», είχε η εισήγηση του καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «τα χρόνια του μνημονίου οι συνταξιούχοι έχασαν περισσότερα από 48 δισ. Πρόκειται για ένα εκ προμελέτης έγκλημα κατά των συνταξιούχων και του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ελένη Παπαευαγγέλου Νομικός Σύμβουλος του ΙΣΑ μίλησε για τη νομική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ζητήματος και αναφέρθηκε στα ένδικα μέσα, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσει ο ΙΣΑ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ