Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ «ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΨΕΙΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις τράπεζες από την πορεία των καταθέσεων τον Ιανουάριο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τις πρώτες τριάντα ημέρες του χρόνου, τάση που συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο έφυγαν από τις τράπεζες καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση των επισφαλών δανείων κατά περίπου 500-600 εκατ ευρώ, τον Ιανουάριο, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στις διοικήσεις, τα στελέχη των οποίων τρέμουν στην ιδέα η κατάσταση αυτή να συνεχισθεί.

Η εκροή καταθέσεων προήλθε, από τα νοικοκυριά όσο και από τις επιχειρήσεις. «Το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά τις επιχειρήσεις», αναφέρει πηγή με γνώση της κατάστασης και προσθέτει: «Ανησυχητική ήταν και η συμπεριφορά των φυσικών προσώπων καθώς μετά από πολλούς μήνες και συγκεκριμένα την Άνοιξη του 2016, δηλαδή πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι καταθέτες εξαντλούν το όριο ανάληψης των 840 ευρώ για δύο εβδομάδες». Η επαναφορά στο προσκήνιο της συζήτησης περί Grexit και η παρατεταμένη αβεβαιότητα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για την δεύτερη αξιολόγησης έπληξε, σύμφωνα με τους τραπεζίτες και, τις προσδοκίες για επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Πηγές αναφέρουν ότι η επιστροφή μέσω της δυνατότητας εξαίρεσης από τα capital controls, που προσφέρει το «νέο χρήμα» έμεινε, κυρίως τον Ιανουάριο, στα χαρτιά. «Ενώ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου έμπαινε στο σύστημα αργά αλλά σταθερά χρήμα από τα στρώματα και τα σεντούκια, η τάση ανακόπηκε βίαια και τον Ιανουάριο δεν υπήρξε καμία επιστροφή νέων καταθέσεων», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας δίνοντας το στίγμα της αβεβαιότητας που διατρέχει όσους κρατούν μετρητά εκτός του τραπεζικού συστήματος. 

Ακόμη, όμως, και με το νέο χρήμα υπήρξαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προβλήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων που μπήκαν στο τραπεζικό σύστημα, τους τελευταίους μήνες από την στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα αυτά να μην υπόκειται στους περιορισμούς των capital controls, δεν έμειναν για καιρό στους λογαριασμούς καθώς «οι νέοι λογαριασμοί αποτέλεσαν το σκαλοπάτι για να επενδυθούν σε αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού»… Δεδομένης της ζοφερής κατάστασης που δημιουργείται οι τραπεζίτες υπογραμμίζουν την ανάγκη η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου. «Εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τις 15 Μαρτίου και παραταθεί έως τον Μάιο ή Ιούνιο, η κατάσταση δεν θα γυρίζει εύκολα»….
Euro2Day

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ